KPN Corporate Market krijgt nieuwe naam

Ict-dienstverlener KPN Corporate Market verandert zijn naam in KPN IT Solutions. De naamswijziging werd half januari 2013 met stille trom ingezet, er is nog weinig ruchtbaarheid aan gegeven. Een dochteronderneming als KPN Consulting behoudt zijn naam. De reden van de stilzwijgende naamswijziging van KPN Corporate Market: de bv is nog niet van naam veranderd.

De naam KPN Corporate Market gaat verdwijnen en wordt vervangen door KPN IT Solutions. De bedrijfsonderdelen van KPN die zich met ict-zaken bezighouden dragen de naam Corporate Market sinds 1 september 2011.

De naamswijziging volgde vier jaar na de overname van Getronics door KPN op 15 oktober 2007. Doel van de naamswijziging was toen om alle diensten onder één vlag aan te bieden. Voor de ict-diensten werd het weinig onderscheidende ‘Corporate Market’ als toevoeging op de merknaam KPN gekozen. Dit wordt nu iets concreter ingevuld met het achtervoegsel ‘IT Solutions’.

Na de aankondiging van de vorige naamsverandering duurde het een maand voordat de nieuwe naam ook overal zichtbaar werd. Zo duurde het enige tijd voordat de lichtbakken met de naam Getronics van de gevels van kantoren waren verwijderd. De naam Corporate Market is wat minder opvallend uitgedragen.

Partners

Binnen de KPN-website draagt de wervingssite al de nieuwe naam: ‘Werken bij KPN IT Solutions’. Ook maken zakenpartners gewag van de nieuwe naam, zoals Nedgraphics bij de ondertekening van het contract op het terrein van geo-ict.

KPN maakt op dinsdag 5 februari 2013 zijn jaarcijfers over 2012 bekend.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

ICT-C=IT, of zou er inderdaad geen Communicatietechnologie bijhoren?

@ Maarten,

Je communiceert informatie (en vaak ook gegevens)....

@Steven

zeker, zonder in een kip of ei situatie te komen, hecht ik vanuit mijn achtergrond meer aan de communicatie als basis, en ik denk gezien de achtergrond van het bedrijf dat het onderscheidend vermogen in de C zou kunnen zitten. Dan is het jammer dat dat niet meer in de naam en dus wie weet niet meer in de visie van het bedrijf zit.

Een zeer wijs besluit !
Deze naamsverandering zal het bedrijf ongetwijfeld tot een overweldigend succes leiden.

@ Pascal,

lees ik enig cynisme tussen de regels door en op de zijkant ?

Een naamswijziging, hoe verzinnen ze het?
Een kwaliteitsverbetering lijkt me meer noodzakelijk.
's Een beetje van: Ik ben gestopt met roken, maar sabbel nu aan 'n sigaar.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-01-31T16:20:00.000Z Johannes van Bentum


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.