Faillissement en doorstart iCentre kost 100 banen

Ontslag

Als het aan de BAS Group ligt openen donderdag 20 juni de 25 overgenomen iCentre-winkels alweer hun deuren. Nadat maandag 17 juni het faillissement van iCentre werd uitgesproken, maakt de grootste premium reseller van Apple in Nederland dan een razendsnelle doorstart. BAS Group heeft voor driehonderd van de vierhonderd iCentre-medewerkers een baan in de aanbieding.

De BAS Group, eigenaar van onder andere MyCom en Dixons, verstevigt hiermee zijn positie in de consumentenelektronicamarkt en heeft een rotsvast vertrouwen in de doorstart. ‘De medewerkers met hun specifieke commerciële en technische kennis zijn enorm waardevol’, meent BAS-ceo Steven Bakker. ‘Ook de sterke naam van iCentre, de bijbehorende expertise van Apple-producten en het Apple-ecosysteem zijn zeer welkome aanvullingen voor de BAS Group. Daarnaast zijn we heel blij dat we in deze tijd een belangrijk deel van de werkgelegenheid in retail kunnen behouden en de klanten van iCentre kunnen blijven bedienen.’

Iedereen gelijke kansen

Door de voorgenomen doorstart wordt verwacht dat uiteindelijk ruim driehonderd iCentre-medewerkers snel weer aan de slag kunnen. Alle medewerkers krijgen een gelijke kans om hun loopbaan bij de BAS Group voort te zetten. Doordat de backoffice van de BAS Group aansluit op de iCentre-activiteiten ontstaat er meer schaalvoordeel. Hierdoor kunnen de iCentre-activiteiten, zonder toevoeging van kosten, overgenomen worden door de BAS Group.

In 2011 nam BAS Group Dixons over en liet het zien dat de logistieke processen en automatisering goed op orde zijn. Tweehonderd winkels en meerdere webwinkels werden geïntegreerd. Het is volgens Bakker daarom geen probleem om ook de backoffice-functies van iCentre onder te brengen in Almere. ‘Natuurlijk zal in de transitiefase niet alles 100 procent probleemloos verlopen, we zetten ons echter volledig in om de iCentre-klant van uitstekende service te blijven voorzien en eventuele zaken die fout gaan weer snel en goed op te lossen.’

Definitieve overname

Op dit moment is er, als gevolg van het faillissement, nauwelijks winkelvoorraad. BAS Group verwacht dat binnen enkele dagen de winkels weer goed gevuld zijn. BAS Group hoopt in de avond van 19 juni 2013 de overname definitief te kunnen bevestigingen. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) moet ook nog zijn definitieve goedkeuring aan de overname geven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-06-19T17:00:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.