BAS Group neemt iCentre onder voorbehoud over

Dit artikel delen:
Overname

De BAS Group heeft van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) voorlopig toestemming gekregen om de failliete iCentre Group over te nemen. BAS had al langer interesse in de premium reseller van Apple. Door het onlangs uitgesproken faillissement heeft ACM zijn voorlopige goedkeuring gegeven aan de overname. Een definitief besluit volgt nog.

Door de overname zullen er 25 van de 34 winkels open blijven. De negen winkels die hun deuren moeten sluiten zijn Alphen aan den Rijn, Amsterdam Raadhuisstraat, Assen, Den Haag Bijenkorf, Lelystad, Sneek, Uitgeest, Veenendaal en Zaandam. Op de website van iCentre staan inmiddels alleen nog de winkels die open zullen blijven.

De ACM kan in het geval van een faillissement een spoedbesluit nemen over een eventuele overname. Zodoende kan de continuïteit gegarandeerd worden. Normaal moet de ACM vooraf de goedkeuring geven voor een overname. Bij spoed wordt achteraf gekeken of de overname toelaatbaar is.

De interesse van de BAS Group in de iCentre Group was al bekend sinds iCentre uitstel van betaling kreeg. De beoogde overname werd bespoedigd toen de rechtbank van Haarlem iCentre Group failliet verklaarde. Onder de moedermaatschappij hingen 29 andere bv’s die alleen failliet zijn verklaard. Deze bv’s hadden namen als Apple Centre, MacMe, MaxMe, Mac Support Automatisering en Mail-a-Mac.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-06-19T10:55:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.