HM Solutions haalt Griekse IT’ers naar Nederland

Griekenland

It-detacheerder HM Solutions breidt zijn dienstverlening uit met het werven van it’ers uit Zuid-Europa. De focus zal hierbij voornamelijk liggen op het binnenhalen van software engineers. HM Solutions constateert een groot tekort aan dit soort vakbekwame technici. HM Solutions is in gesprek met een Griekse universiteit, om afgestudeerde Griekse it’ers naar Nederland te halen.

Door de economische crisis en hoge werkloosheidcijfers zitten afgestudeerde it’ers uit Zuid-Europa vaak thuis of werken zij onder hun niveau. Zij staan daarom open voor werken in het buitenland. HM Solutions heeft al ervaring met het binnenhalen van it-talenten uit het buitenland. Zo doen zij al meerdere jaren zaken met it’ers van buiten de Europese Unie.

‘Voor buitenlandse it’ers geldt dat we ze niet alleen helpen bij het vinden van huisvesting en taalcursussen, maar dat we ook continu intensief contact hebben’, zegt Amir Hajari, algemeen directeur van HM Solutions. ‘In maandgesprekken vragen we altijd hoe het gaat en waar ze tegenaan lopen. Hiermee nemen we werk uit handen van de opdrachtgevers. We merken bijvoorbeeld vaak dat buitenlandse krachten zich erg bescheiden opstellen door de hiërarchische structuur die ze van huis uit gewend zijn. Wij leggen ze dan uit hoe daar mee om te gaan en geven tips.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

En wie draait er uiteindelijk dan op voor de kosten die nodig zijn voor het reizen en/of verhuizen plus de extra begeleiding. Wordt dit dan verrekend met het loon of krijgen ze een marktconform loon?

En betalen zij ook de Nederlandse belastingen ? En vallen ze daarbij binnen de 30% regeling voor hooggekwalificeerde buitenlanders ?

Volgens de webpage kent dit bedrijf 4 managers en 3 IT-ers, overigens.

En daar gaan we weer. Nederlandse IT-ers, die een stuk duurder zijn, want die betalen wel de volle belastingen, zitten werkeloos thuis. De buitenlandse IT-ers komt hier werken onder kostprijs want hij of zij hoeft veel minder belasting te betalen.

Dus straks nog meer werkeloze IT-ers, nog minder belastingininkomsten, dus weer nieuwe bezuinigingen van de overheid. Een neerwaartse spiraal die door zal gaan totdat de samenleving het eindelijk wil inzien.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-10-15T10:33:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.