Atos sluit akkoord over betaling pensioenen

deal overeenkomst partner samenwerking akkoord

Ict-dienstverlener Atos heeft nog voor een definitieve rechtsgang overeenstemming bereikt met zijn pensioenfonds over hervatting van de betaling van achterstallige pensioenpremies. Over de precieze afspraken wil Stichting Pensioenfonds Atos nog niets zeggen, alleen dat overeenstemming is bereikt over de verdere afronding van de herstelbetalingen en het goed achterlaten van opgebouwde rechten in het pensioenfonds.

Het pensioenfonds had Atos gedagvaard voor de kantonrechter, maar nog tijdens de eerste procesprocedure, waarin Atos verweer moest voeren, is het pensioenfonds op verzoek van Atos weer in gesprek getreden over de mogelijkheid om een en ander toch nog buiten de rechtszaak minnelijk op te lossen. De advocaten van beide partijen zijn in gesprek getreden en deze gesprekken verliepen volgens het pensioenfonds positief.

Exacte details later

De werkgever en het pensioenfonds hebben vervolgens ook overeenstemming bereikt over de verdere afronding van de herstelbetalingen en het goed achterlaten van de opgebouwde rechten in het pensioenfonds. Met de overeenkomst wordt het pensioenfonds volgens het bestuur ‘netjes achtergelaten en goed gepositioneerd voor de toekomst’. De exacte details, zoals de hoogte van de betalingen, waaronder de afronding van de herstelbetalingen die verschuldigd waren in het afgesproken herstelplan, en andere afspraken, worden op een later moment gecommuniceerd.

Halverwege 2013 was de betalingsachterstand van Atos opgelopen tot 30,2 miljoen euro. Eerder had het pensioenfonds al bekendgemaakt de gang naar de kantonrechter te maken. Atos was van mening dat de effecten van de toegenomen levensverwachting door het huidig herstelplan te veel bij de werkgever komen te liggen. Hierover verschilde Atos principieel van mening met het pensioenfonds. Of Atos zijn mening hierover heeft bijgesteld, is vooralsnog onduidelijk.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-11-05T11:58:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.