Achterstand Atos-pensioen nu 30,2 miljoen euro

Dit artikel delen:
Winst

De betalingsachterstand die ict-dienstverlener Atos bij zijn pensioenfonds heeft is per 30 juni 2013 opgelopen tot 30,2 miljoen euro. De eerder aangekondigde gang naar de kantonrechter begint voor Stichting Pensioenfonds Atos steeds meer gestalte te krijgen. Nog deze maand zal een eerste pro forma zitting plaatsvinden.

Atos is vanaf medio 2012 gestopt met het betalen van bedragen die zij volgens een herstelovereenkomst verschuldigd is. Dit betreft de maandelijkse termijnen van de 3 procent extra premie, de nog te betalen termijnen van de verschuldigde achtergestelde leningen en de in 2012 en 2013 verschuldigd geworden extra betalingen van 5,8 en 4,5 miljoen euro. De achterstand in de betalingen in het kader van het herstelplan is per 30 juni 2013 opgelopen tot 30,2 miljoen euro.

Het pensioenfonds heeft Atos inmiddels gedagvaard voor de kantonrechter en de eerste zitting zal in juli plaatsvinden. Dat zal overigens nog een pro forma zitting zijn waarbij er nog geen inhoudelijke acties of besluiten zullen plaatsvinden. Via de rechter probeert het pensioenfonds Atos te verplichten weer pensioenpremie te gaan betalen.

Reactie Atos

Atos laat in een officiële reactie weten: 'Atos is van mening dat de effecten van de toegenomen levensverwachting door het huidig herstelplan te veel bij de werkgever komen. Hierover verschilt Atos principieel van mening met het pensioenfonds. Na gezamenlijk onderzoek blijkt ook dat de ontstane situatie niet door middel van arbitrage opgelost kan worden. Op 9 april 2013 heeft het Atos Pensioenfonds in een brief laten weten dat zij heeft besloten om de situatie voor te leggen aan de kantonrechter. Gezien het feit dat de situatie ongewijzigd is en juridische procedure loopt geeft Atos verder geen reactie.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

En ach ja weer gedoe met een pensioenfonds. Wederom gesteggel om relatief een paar centen terwijl over de hele linie de dekking blijft dalen. Beleggingen in financieel giftige producten en inflatie tov de lage rente tikt wat dat betreft veel meer aan.
Wat dat betreft is het niet onverstandig om toch maar eens naar een slimme lijfrente te kijken om toch op die manier nog wat belastingvoordeel te halen en nog een extra potje te hebben als je het kan lijen.

@Johan Duinkerken, Gezien de sluitende ' achter de laatste zin kun je opmaken dat dit de verklaring van Atos zelf is.

@Johan Duinkerken. Sorry maar weer een ongeinformeerd reactie. #1 de dekkings graad is niet aan het zakken. Bij Atos is die duidelijk een stuk beter dan 2 jaar geleden. EN het gaat hier over de invloed van het gemiddeld ouder worden en bij wie die rekening zou moeten komen te liggen.
Google het eens.

Spelregels wijzigen tijdens een wedstrijd mag en hoort niet. De aanleiding om tot een herstelplan te komen was een te geringe dekking. Dat moet aangevuld worden cf afspraak. Terecht dat het Atos pensioenfonds Atos houdt aan gemaakte afspraken!!

@verwondering. Jij schijnt goed te weten wat er in het herstel plan staat. Ik weet dat de leeftijds tabellen daar niet in stonden en dat dat wel de reden is waarom Atos nu aangesproken wordt op de extra betalingen. Dus spelregels hanteren betekent niet betalen.

@jan
herstelplan staat volledig los van nieuwe inzichten t.a.v. leeftijdsopbouw en veroudering. dat de tabellen niet in het herstelplan stonden is daarom logisch. Atos wordt niet op de extra betalingen aangesproken vanwege de leeftijdstabellen maar vanwege het herstelplan. dus spelregels toepassen betekent: betalen en vervolgens in overleg met bestuur en deelnemersraad oplossingen verzinnen voor de problematiek die ontstaat t.g.v. de nieuwe inzichten.

Inmiddels zijn de gesprekken tussen Stichting Atos Pensioenfonds (SPA) en Atos hervat, zoals te lezen valt op de website van SPA: http://www.pensioenfonds.nl.atosorigin.com en document: http://www.pensioenfonds.nl.atosorigin.com/upload/0714-betalingsachterstand-werkgevervierdeberichtwebsite-pensioennieuws-etc-okt-2013-5.pdf

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-07-05T14:39:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.