'Salaris ICT-specialist blijft stijgen'

Euro

De salarissen van ict-specialisten blijven stijgen. Applicatie-architecten, infrastructuurspecialisten en business-analisten zien hun uurtarief omhoog gaan door schaarste op de arbeidsmarkt. De uurtarieven van veel andere zelfstandige ict'ers gaan omlaag. Dat blijkt uit een benchmark van sourcingbedrijf Fastflex dat is uitgevoerd in opdracht van marktonderzoeker Metri.

'Hoewel de crisis zorgt voor een daling in de uurtarieven van veel zelfstandige professionals, zijn de tarieven voor specialistische ict-functies juist gestegen. Dat is in lijn met de vraag naar die functies', stellen de onderzoekers.

Uit de benchmark komt verder naar voren dat de tarieven binnen het ict-projectmanagement steeds verder uit elkaar groeien. De tarieven van de hogere functies binnen het projectmanagement, zoals senior project- en programmamanager stijgen. De beloningen voor ondersteunende functies binnen het projectmanagement, zoals projectondersteuners en -assistenten nemen juist af.

Volgens Niels Huismans, business developer bij Fastflex, zijn bedrijven en organisaties nog steeds bereid om stevig te betalen voor schaarse specialisten. 'Ook met het oog op de toekomst lijkt het dat zij nu al bereid zijn om meer in deze functies te investeren. Onze benchmark laat zien dat dit ook blijkt uit de tarieven die horen bij deze functies. De echte specialisten worden nu al schaars en ondanks de crisis zijn specialisten in staat hun tarieven te laten stijgen.'

Externen

Huismans: 'Eerder onderzoek toonde al aan dat organisaties externe professionals met name inzetten om toegang te krijgen tot specialistische kennis. Bedrijven hebben deze kennis blijkbaar niet intern tot hun beschikking.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik vind de titel misleidend. Wat is een ict specialist? Iedereen die met ICT bezig is is een 'ict specialist'. Maar uit het artikel blijkt dat project managers/business analysten hun salarissen zien stijgen. Ik noem dat niet direct ict specialisten.
Architectuur of netwerk specialisten wel. Maar zet dat dan in de titel, want eigenlijk staat er dat de salarissen gaan dalen ('De uurtarieven van veel andere zelfstandige ict'ers gaan omlaag').
Wat is een "ict'er" dan, als het geen ict specialiast is?

Merk er nog niet veel van. Is wel handig als je als bemiddelaar een onderzoek laat uitvoeren waarmee je je eigen tarieven beter kan verantwoorden.

Tja,
Ik geloof dat ik het al eens eerder heb gemeld.

Als je vijftien jaar geleden een schilderijtje aan de muur wilde hebben, dan belde je een timmerman.
Die ramde een nagel in de muur hing het schilderijtje op en fikste gelijk nog even die klemmende deur.

Tegenwoordig hebben we een hamer-specialist nodig.
Die zal volgens itil procedures proberen een iso gecertificeerde spijker in de muur te meppen.
De rest is uiteraard meer werk hetgeen dan ook uit de declaraties zal zijn af te lijden.

Zoals Morten al aangeeft zijn er te veel basisvaardigheden die als een specialisatie worden beschouwd.
Laatst kwam ik ergens een vraag voor een FTP-Specialist tegen. WTF ?????

Ik heb het in mijn presentaties en seminars altijd over 'drie typen' mensen. IT professionals, professionals die in IT werken en Professionals en anderen die met IT werken.

iemand die in IT werkt is niet hetzelfde als een IT professional natuurlijk.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-01-28T11:38:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.