Studenten adviseren tech-start-ups

Rechtenstudenten van de Universiteit van Amsterdam (UvA) begeleiden een half jaar lang Amsterdamse technologie start-ups op het gebied van informatierecht.

Voor veel startende ondernemers is het inhuren van gespecialiseerde juridische hulp een te dure aangelegenheid. Tien topstudenten van de UvA ondersteunen daarom het komende halfjaar kosteloos startende tech-bedrijven op het terrein van informatierecht. Ze doen dit in het praktijkvak Clinic Technologie, Media & Communicatie dat onlangs van start ging. De gemeente Amsterdam steunt het initiatief met een subsidie vanwege het belang voor Amsterdam als metropoolregio voor start-ups.

Intensieve begeleiding

De tien studenten zijn in de eindfase van hun studie en geselecteerd op basis van motivatie, vooropleiding en hun cv. Ze werken in teams onder intensieve begeleiding van ervaren advocaten, docenten en een projectmanager. Op deze manier wordt voorkomen dat de geselecteerde start-ups na verloop van tijd te maken krijgen met juridische complicaties.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Geweldig initiatief!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-02-18T09:52:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.