Nederlander aan het roer bij Sogeti-groep

ceo Sogeti

Hans van Waayenburg, de eerste Nederlandse ceo van Sogeti

Ict-dienstverlener Sogeti heeft Hans van Waayenburg (57) benoemd tot ceo van de wereldwijde organisatie. Het is voor het eerst in de bedrijfsgeschiedenis van de Franse ict-dienstverlener, dat een Nederlander de leiding krijgt.

Van Waayenburg, was sinds 2012 coo in de directie van de wereldwijde groep. Nu krijgt hij als ceo de leiding over twintigduizend werknemers. Van Waayenburg treedt ook toe tot het executive committee van de ict-dienstverlener. Voormalig ceo Luc-Francois Salvador gaat leiding geven aan de activiteiten in Azië.

Begin 1998 werd Van Waayenburg algemeen directeur van IQUIP in Nederland. Sogeti, de nieuwe naam voor de drie dochters van het voormalige Volmac (IQUIP, Twinsoft en Gimbrère en Dohmen), werd opgericht in 2002.

Volmac werd overgenomen door het Franse Capgemini. Sogeti ging als zelfstandig label verder binnen de in Parijs beursgenoteerde Capgemini Groep. In datzelfde jaar werd Van Waayenburg benoemd tot algemeen directeur van Sogeti in Nederland. In 2006 promoveerde de Nederlander naar de wereldwijde directie van de wereldwijde groep. Begin 2012 werd Van Waayenburg benoemd tot coo van de Sogeti Groep.

Loopbaan

De nieuwe ceo van Sogeti behaalde in 1979 zijn bachelor Business en Management aan de Technische Universiteit Eindhoven. Hij startte zijn loopbaan in 1981 als ict-professional bij het toenmalige Volmac. Via diverse functies bij Interprogram, voormalig dochter van Volmac, werd hij daar in 1992 benoemd tot directeur van de test-divisie. Vervolgens is hij actief geweest in verschillende directiefuncties bij IP Informatica Project Groep en IQUIP, die later zijn opgegaan in Sogeti.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Hans, van harte gefeliciteerd en veel succes toegewenst !!

Voor een Franse bedrijf. Chapeau Hans en van harte gefeliciteerd!

Hele mooie prestatie Hans. Van harte gefeliciteerd en veel succes.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-03-25T09:21:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.