HAN treedt toe tot ASL BiSL Foundation

Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) heeft zich per 1 oktober 2014 als Educational Knowledge Partner aangesloten bij de ASL BiSL Foundation. Vanuit de campussen in Arnhem en in Nijmegen verzorgt de HAN voor ongeveer 31.000 studenten meer dan tachtig bachelor- en masteropleidingen.

De synergie tussen onderwijs, beroepenveld, onderzoek en maatschappij is voor de HAN van groot belang. Dat is ook de reden waarom de hogeschool zich heeft aangesloten bij de ASL BiSL Foundation. In deze stichting vormen organisaties als het ministerie van Defensie, Belastingdienst, Achmea, Capgemini en vele andere een actief kennisnetwerk. Met het kennispartnerschap wil de HAN studenten in contact brengen met de beroepspraktijk en hen laten kennismaken met de publiek domein-libraries ASL en BiSL.

Actuele ontwikkelingen

Het deelnemen aan themasessies, round tables en het jaarcongres Co-create 2014 biedt zowel de studenten als docenten inzicht in actuele ontwikkelingen in diverse marktbranches. De studenten kunnen via afstudeeronderzoek of stageprojecten ook zelf een bijdrage leveren aan vraagstukken die vanuit de beroepspraktijk gesteld worden.

‘Voor onze ict-opleidingen op hbo-niveau is het van belang dat we studenten degelijk en up to date voorbereiden op de beroepspraktijk’, zegt Deny Smeets, directeur van de Informatica en Communicatie Academie van de HAN. ‘We zoeken in de permanente ontwikkeling van het onderwijs sterke verbindingen met het ict-beroepenveld en het ict-bedrijfsleven. De ASL BiSL Foundation is als onafhankelijke organisatie met diverse partners in de ict-branche een belangrijke speler in de ict-ontwikkelingen. De specifieke expertise in het kennisnetwerk wordt door het Educational Knowledge Partnership ontsloten, waardoor onze docenten en studenten optimaal kunnen blijven aansluiten op de snelle ontwikkelingen in de ict-beroepspraktijk.’

Vruchtbare samenwerking

‘Studenten van de HAN zijn de ict’ers en businessmanagers van de toekomst’, zegt Lucille van der Hagen, managing director ASL BiSL Foundation. ‘Voor ons vakgebied zijn zij van groot belang en ik kijk uit naar een vruchtbare samenwerking waarbij zowel deze nieuwe generatie als onze doorgewinterde professionals baat zullen hebben.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-10-03T11:58:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.