Hoogleraar Gert van der Pijl overleden

Emeritus hoogleraar Gert van der Pijl is op 67-jarige leeftijd overleden. Hij was van 1999 tot aan zijn pensionering verbonden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en aan de Erasmus School of Accounting en Assurance als professor IT-Auditing & Advisory. Ook werd hij aangesteld als wetenschappelijk directeur voor de post-masteropleiding IT-Auditing aan de Erasmus School of Economics.

Van der Pijl studeerde econometrie en economie, met Jan Tinbergen als een van zijn docenten. Na zijn studie werkte hij een tijdje in Ghana voor de International Labour Organisation (ILO: Internationale Arbeidsorganisatie), een VN-organisatie die zich bezighoudt met internationale arbeidsvraagstukken. Een aantal jaren later keerde hij terug naar Nederland, waar hij onderzoek deed naar diverse sociaal-economische vraagstukken.

In 1993 promoveerde Van der Pijl op het proefschrift 'Kwaliteit van informatie in theorie en praktijk'. In 1999 startte hij zijn loopbaan bij de Erasmus School of Economics, van waaruithij ook betrokken was bij het onderwijs in de studierichting economie en informatica. Van der Pijl begeleide als promotor een aantal promovendi op een breed scala van auditing-gerelateerde onderwerpen. Verder fungeerde hij onder andere als hoofdredacteur van 'De IT-Auditor' en het 'Handboek IT-Auditing' en was hij actief binnen Norea, de beroepsvereniging voor it-auditors.

Gert van de Pijl wordt aankomende maandag 9 maart begraven in Alphen (NB).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-03-05T11:42:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.