Novi benoemd tot beste ICT-deeltijdopleider

Het Centrum voor Hoger Onderwijs Informatie (CHOI) benoemt Hogeschool Novi, specialist in bedrijfs- en verkeerskunde en ict, tot beste (ict-)deeltijdopleider van Nederland. De hbo-opleiding ict scoort het beste in de categorie ict en is daarmee uitgeroepen tot één van de 120 top-opleidingen.

Het Centrum voor Hoger Onderwijs Informatie uit Leiden stelt elk jaar de Keuzegids HBO samen. Deze keuzegids helpt aanstaande hbo-studenten bij het kiezen voor een opleiding of instituut. Opleidingen en hogescholen worden op verschillende factoren beoordeeld, zoals uitval van eerstejaarsstudenten, studiesucces na vijf jaar, studenten- en experts-oordelen en het aantal contacturen.

In de keuzegids ligt de nadruk op de voltijd bacheloropleidingen in het hbo. Deeltijdopleidingen worden, waar mogelijk, apart beoordeeld. In de Keuzegids HBO 2016 voert Hogeschool Novi, net als vorig jaar, de deeltijdranglijst aan. De ict-opleiding behaalt een score van 78 punten (van de honderd) en staat hiermee bovenaan in de ict-categorie van zowel deel- als voltijdopleidingen. Novi mag zijn ict-opleiding hiermee benoemen tot top-opleiding: opleidingen die in totaal 76 of meer punten scoren. 

Toekomstbeeld

De Keuzegids HBO 2016 schrijft dat afgestudeerden ict’ers makkelijk aan het werk komen (baankans van 86 procent), meestal fulltime en met een goed startsalaris. CHOI noemt dit boeiend, aangezien een jaar geleden nog een pessimistische prognose werd geschetst. Zo werd de studie informatica benoemd tot een ‘riskante’ studie, aangezien de kans op een baan slecht zou zijn. Nederland ICT gaf toen aan zich niet in dit slechte loopbaanperspectief te herkennen

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-09-30T11:49:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.