Vraag naar PHP-ontwikkelaars blijft hoog

Vraag stellen

Het aantal geplaatste vacatures voor programmeurs is in de afgelopen negen maanden met 28 procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode in 2014. Daarbij groeide het aantal vacatures voor PHP-ontwikkelaars het sterkst. Zo blijkt uit onderzoek van recruitmentbureau Huxley IT onder bijna vijftigduizend vacatures in de afgelopen twee jaar. In verhouding tot december 2012 is het aantal vacatures voor programmeurs zelfs met 167 procent gestegen.

Huxley IT deed de afgelopen twee jaar onderzoek naar het vacatureaanbod in de vier voornaamste programmeertalen, namelijk: Java, PHP, C++ en .Net. Hieruit blijkt dat alle vier de programmeertalen de afgelopen jaren een groei in vacatures hebben meegemaakt. De vraag naar PHP-programmeurs is in de afgelopen jaren het sterkst toegenomen, namelijk met 33 procent. Dit wordt op de voet gevolgd door Java-ontwikkelaars (28 procent) en .Net-specialisten (25 procent). Ook de vraag naar C++ontwikkelaars is gestegen, zo'n 20 procent.

Joel Bennett, manager it-divisie bij Huxley IT: ‘Het herstel van de Nederlandse economie is duidelijk zichtbaar in de groei van het aantal vacatures voor programmeurs. Zo nu en dan fluctueert de vraag, maar de tendens is dat de vraag naar programmeurs toeneemt. In het bijzonder de vraag naar de programmeertalen Java en PHP. Jonge programmeurs die veel kansen willen hebben op de arbeidsmarkt, adviseren wij dan ook te kiezen voor één van de snelgroeiende programmeertalen.’

Vraag naar programmeurs is blijvend

Dat het aantal vacatures voor programmeurs toeneemt, is al langer bekend. Zo blijkt uit meerdere onderzoeken van it-detacheerder iSense ICT Professionals. In 2012 bleek dat programmeurs de meest gevraagde functie te zijn, waarbij de grootste vraag naar PHP-ontwikkelaars was. Toen stond de .Net-programmeur op de tweede plek als meest gevraagde programmeerfunctie. Een jaar later (2013) bleef dit beeld hetzelfde, maar steeg de vraag naar PHP-programmeurs veel harder dan die voor .Net-specialisten. Sinds begin dit jaar (2015) werden er aanzienlijk minder vacatures voor .Net-specialisten geplaatst, en werd Java-programmeur de tweede meest gewilde programmeerfunctie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-11-05T11:59:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.