Burn-out nekt 17,2 procent van de ICT’ers

De ict-sector was in 2014 een van de grootste slachtoffers van burn-outs of burn-outklachten. Maar liefst 17,2 procent van de werknemers in de ict-sector kampte met de klachten blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en kennisinstituut TNO.

Burn-outs of burn-outklachten hebben en in 2014 hun tol geëist in de ict-sector. De sector behoorde met 17,2 procent van de werknemers die kampte met dergelijke klachten tot de koplopers. Dit percentage is hoger dan het gemiddelde percentage dat over alle Nederlandse werknemers werd berekend. Dat ligt rond  de 14 procent.

Dit betekent dat een op de zes ict’ers in Nederland minstens een keer per maand emotioneel uitgeput is en moe wordt wanneer zij bij het opstaan geconfronteerd worden met werk. Oorzaken van een burn-out kunnen onder andere een hoge werklast en hoge mate van emotionele betrokkenheid bij het werk zijn. 

Overzicht branches

Uit een overzicht van burn-outklachten van het CBS en TNO blijkt dat de ict-sector hiermee één van de branches is waarbij de meeste burn-out-slachtoffers vallen. Alleen in het onderwijs (één op de vijf) werden meer werknemers met burn-outklachten geconstateerd. Een gedeelde derde plaats is voor het openbaar bestuur en overheidsdiensten en openbaar verhuur en overige zakelijke diensten. Bij beide sectoren is 15,6 procent aangegrepen door de klachten.

Wat opvallend is aan de uitkomsten van het onderzoek is dat in de landbouw, bosbouw en visserij de minste burn-outklachten geconstateerd zijn, namelijk bij een op de tien werknemers. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

En u vindt dit vreemd?

Wat ik mis is de onderliggende onderbouwing WAAROM! De hoge mate van stress doordat er word ' Geeist' dat men multifunctioneel dient te zijn voorbij gezond en emotionele betrokkenheid bij....... hoogstens het behoud van hun baan ja... dat weer wel.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-11-23T16:04:00.000Z Robin van Wees


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.