ICT’er vindt pensioen belangrijker dan opleiding

Ict'ers vinden een betrouwbare regeling voor pensioenopbouw belangrijker dan een opleiding. Dat blijkt uit een vragenronde naar de belangrijkste arbeidsvoorwaarden. In 2015 noemt 70 procent van de ondervraagden pensioen als belangrijkste voorwaarde. Bij vergelijkbaar onderzoek in 2013 noemden ict'ers opleidingsmogelijkheden als belangrijkste voorwaarde (80 procent). Dat percentage is gedaald naar 60 procent.

Dat blijkt uit het onderzoek van ict-vacaturesite Bonque. Volgens de onderzoekers zijn er verschuivingen binnen de arbeidsvoorwaarden die ict’ers belangrijk vinden. Een goede pensioenopbouw vindt 70 procent van de ondervraagde ict’ers belangrijk. Andere populaire secundaire arbeidsvoorwaarde zijn: betaalde opleidingsmogelijkheden (60 procent) reiskostenvergoeding (55 procent) en bovenwettelijke vakantiedagen (43 procent).

Verder is de ict’er steeds minder bereid om te verhuizen voor een goede baan. In 2013 was dit 35 procent, in 2015 is nog maar 25 procent bereid om in een andere plaats te gaan wonen voor hun droombaan. De ict’er zoekt werk dus dichterbij huis.

Amsterdam populairste werkomgeving

Ook werd er in het onderzoek wederom gekeken naar de populairste werkomgeving onder ict’ers. Amsterdam scoorde hier het hoogst. In het onderzoek uit 2013 deelde Amsterdam de eerste plek nog met Utrecht. Nu geeft ruim 30 procent van de respondenten een voorkeur aan Amsterdam. Daarmee behaalt de hoofdstad de eerste plaats.  

De gehele Randstad scoort goed in het onderzoek, Rotterdam en Utrecht komen op een gedeelde tweede plaats met 15 procent van de stemmen. Den Haag en Arnhem behaalde beide 13 procent van de stemmen en komen hiermee in de top vijf. Hiermee neemt Arnhem, als nieuwkomer, de plek in van Eindhoven (7 procent).

Het whitepaper is gemaakt  op basis van een onderzoek wat Bonque uitvoerde onder kandidaten uit haar eigen database, die meer dan 75.000 ict-specialisten bevat. Er werd onder andere gevraagd naar wat ict’ers belangrijk vinden in een nieuwe baan, naar hoe ze zoeken naar interessante banen en naar hoe ze hun vakkennis op peil houden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

In ICT is opleiding je pensioen :-P

Ouch.... op zich goed om een reservering voor later te maken, maar zijn de zaken waar pensioenfondsen (vaak door regelgeving) in investeren wel rendabel over zo'n lange termijn? Misschien bestaan veel van die bedrijven wel niet meer als je met pensioen gaat. Zelfs een rots in de branding als Shell is niet zeker meer...

Misschien toch gewoon je huis weer aflossen, zodat je je AOW (als dat dan nog bestaat) kan gebruiken om van te leven? Wie het weet mag het zeggen.

Iedereen die een beetje dieper naar ons huidig pensioenstelsel heeft gekeken weet dat dit op lange termijn totaal onhoudbaar is. Dit publiek geheim wordt zorgvuldig weggemoffeld hopende dat het systeem zo lang mogelijk op lucht kan blijven lopen en dat bestuurlijke parasieten zo lang mogelijk gevoed blijven door onwetende betalers.
Wees wijs en zorg dat je geld voor je oude dag op een slimme manier verstopt zodat de geldwolven er niet bij kunnen. Want de overheid heeft nu al een paar keer lopen graaien in de pensioenpotten en daarbij zullen ze het zeker niet laten.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-12-09T09:47:00.000Z Robin van Wees
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.