RightBrains leidt vrouwen naar IT-top

Nyenrode steunt initiatief diversiteit in IT

De particuliere universiteit Nyenrode en RightBrains, een platform voor organisaties die investeren in diversiteit en vrouwen met digitale ambities, willen talentvolle vrouwen stimuleren om het topmanagement van it-bedrijven te betreden. Hiervoor is het ‘RightBrains Certificate Program’ opgezet. Vrouwen leren hier vanuit verschillende invalshoeken over de impact van digitalisering op organisaties.

Uit onderzoek van landelijk expertisebureau Vhto blijkt dat het aandeel vrouwen in de it, in vergelijking met andere sectoren en de it-sector in andere landen, extreem laag is. Daarnaast heeft het bedrijfsleven nu behoefte aan specialisten die een brug kunnen slaan tussen business en it. Hierin kunnen vrouwen een belangrijke rol spelen. Om hier op in te spelen, komen Nyenrode en RightBrains met een it-scholingsprogramma voor vrouwen: het RightBrains Certificate Program (NRCP). 

Vrouwen in de top

Het programma gaat in april van start en biedt ruimte voor maximaal 24 vrouwen. Het is gericht op vrouwen op middel- en seniormanagement niveau met een functie in it, communicatie, hr of digital marketing. De deelnemers krijgen een jaar lang twee dagen per maand les over digitale marktontwikkelingen en de impact hiervan op besturing, organisatie, business modellen, innovatie, marketing en leiderschap. Het programma analyseert de impact van digitalisering op de organisatie, hoe it de bedrijfsvoering efficiënter maakt en wat de risico’s zijn. Na afloop ontvangen de deelnemers een certificaat van Nyenrode.

Geke Rosier, oprichter van RightBrains: ‘Vooral in de it zijn er heel weinig vrouwen in het management. Ik heb de ambitie om meer vrouwen van het middelmanagement door te laten groeien naar het seniormanagement. Hierbij is opleiding een belangrijk instrument.’ Ze heeft in samenwerking met Nyenrode het programma voor het RightBrains Certificate-programma opgesteld. 'Vrouwen komen hierbij in aanraking met andere organisaties, werkvelden en industrieën. Hierdoor kunnen ze ook buiten de huidige organisatie kijken en leren van anderen. Daarnaast bouwen ze aan een alumni-netwerk’, aldus Rosier.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-02-26T11:05:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.