NPM Capital wil IT-tak Conclusion overnemen

Dit artikel delen:

NPM Capital, onderdeel van SHV Holdings, heeft bij de Autoriteit Consument en Markt (ACM) een verzoek ingediend om de it-divisie van zakelijk dienstverlener Conclusion uit Utrecht over te nemen. De investeringsmaatschappij wil in deze transactie het meerderheidsbelang van Gilde Equity Management in Conclusion overnemen. Het niet-it-gedeelte gaat als zelfstandige groep verder onder leiding van de oprichters Roelof Bijlsma en Murat Kiran en met steun van Gilde.

Conclusion trok eind 2013 participatiemaatschappij Gilde aan voor extra kapitaal om verder te groeien. Het bedrijf (ruim vijftienhonderd man, omzet zo’n 165 miljoen euro) treedt op als dienstverlener en detacheerder in sectoren als personeelszaken, communicatie en organisatieadvies en ict (infrastructuur- en applicatiediensten, onder meer Oracle- en SAP-projecten). 

Splitsing

Nu, ruim twee jaar later, vinden de oprichters en Gilde het beter om de it-activiteiten te scheiden en onder de naam Conclusion door te laten gaan. Daarvoor is NPM Capital als nieuwe eigenaar aangetrokken. De ambitie van Conclusion is om de komende jaren door te groeien en zich te richten op het domein van it en (digitale) business transformatie. Directeur wordt Engbert Verkoren. Conclusion verleent op it-gebied diensten aan onder meer Prorail, APG en Famed.

Het ‘oude’ Conclusion gaat als zelfstandige groep verder met onderdelen als Plangroep, Plangroep Solutions, Obin, Conclusion Financiële Professionals, Talenter, Human Capital Group, Conclusion Mobiliteit en Conclusion Communication. Wat de naam van deze groep wordt, is nog niet bekend.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-03-23T22:55:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.