Campus Party opent Pop-Up op Utrecht CS

Campus Party 2016

Campus Party-Pop-Up Utrecht CS

In aanloop naar Campus Party, het grootste techfestival ter wereld, dat dit jaar plaatsvindt in Nederland, opent wethouder Jeroen Kreijkamp op donderdag 14 april een Pop-Up op station Utrecht Centraal. De Campus Party-Pop-Up biedt een voorproefje van dit mega-event. Tot eind mei 2016 is er van woensdag tot en met zaterdag elke dag wat te zien, maar vooral te beleven op het gebied van technologische innovatie. Zo zijn er demo’s en workshops met drones, virtual reality, internet of things en 3D-printing.

Van 25 tot en met 29 mei 2016 stroomt de Jaarbeurs vol met studenten, start-ups, innovators en young professionals met een passie voor techniek. Geïnteresseerden kunnen echter nu alvast in de stemming komen in de Campus Party-Pop-Up op station Utrecht Centraal. Hier kunnen bezoekers kosteloos en op een laagdrempelige manier technologie ontdekken, maken en delen. Ze kunnen bijvoorbeeld de knipperfrotjes-robots – batterijvreters in de vorm van een robotje – van uitvinder en designer Eibert Draisma bewonderen, maar vooral ook heel veel doen.

Vanaf donderdag 14 april tot 1 juni 2016 is de Campus Party-Pop-Up geopend: tegenover het Stadskantoor, onder Bar Beton, van woensdag tot en met zaterdag van 8.00 tot 20.00 uur. De eerste workshops starten op woensdag 20 april.

Elke dag iets te beleven

De komende weken staat in de Pop-Up telkens één thema centraal, waaronder virtual reality, 3D-printing, robotica en dronetechnologie. Het Utrechtse medialab Setup verzorgt hierbij aansluitende, vrij toegankelijke workshops en demo’s. Aan tafel bij het Permanent Future Lab kunnen bezoekers samen de technologieën delen, ermee experimenteren en nieuwe toepassingen bedenken.

Innovatie is een continu proces en het wordt dan ook gestimuleerd om kritisch en creatief te denken. Vanuit die gedachte kunnen bezoekers ook een bijdrage leveren aan het activatieprogramma van Gemeente Utrecht, Building Blocks: blokken met miniatuurmodellen van innovaties van Utrechtse bodem, waar de festivalbezoekers tijdens Campus Party op doorontwikkelen. Hiermee betrekt de gemeente de bewoners op een speelse manier bij het festival.

Campus Party is geen passief event waar mensen alleen kunnen kijken en luisteren. De ambitie is om jong talent te inspireren en te activeren om met technologie aan de slag te gaan. In de Pop-Up wordt hiermee al gestart bij de opening. De Utrechtse kunstenaars van Front404 bieden een virtual reality-ervaring waarbij je door een virtuele stad kunt fietsen.

Open(ing) voor publiek

Op donderdagmiddag 14 april 2016 vond de officiële opening plaats. Om 16.30 uur vertelde Roderick Wijsmuller, directeur van Campus Party, tijdens de opening meer over de achtergrond en filosofie van Campus Party. Om 17.00 uur opende de Utrechtse wethouder van Financiën, Economische Zaken en Onderwijs Jeroen Kreijkamp de Campus Party-Pop-Up en vertelde hij meer over het partnership tussen Utrecht en Campus Party. Vervolgens lanceerde Tom van de Wetering, projectleider Building Blocks vanuit de gemeente Utrecht de Building Blocks-expositie, waarbij jong talent geënthousiasmeerd wordt om mee te bouwen.

Innovatie is een belangrijk speerpunt voor Utrecht, en wethouder Jeroen Kreijkamp is dan ook trots op zo’n groot evenement in de stad. ‘Campus Party past heel goed bij de uitdagingen waar Utrecht als snelgroeiende stad mee te maken heeft. Ik ben ervan overtuigd dat de deelnemers een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan slimme oplossingen voor actuele vraagstukken, zoals verstedelijking en de relatie daarvan met gezondheid en woonplezier. Denk bijvoorbeeld aan het Stationsgebied, de bereikbaarheid van het Utrecht Science Park of oplossingen voor energievoorziening. Het is voor Utrecht essentieel om op deze technologische ontwikkelingen in te spelen en te blijven leren en ontwikkelen.’

Kaarten voor Campus Party

Toegangskaarten voor Campus Party zijn te bestellen bij de Pop-Up en via de Campus Party-website. Voor dagbezoekers kosten deze 15 euro. Voor de deelnemers – de Campuseros –  die toegang hebben tot alle activiteiten en vijf dagen in de Jaarbeurs verblijven, zijn de kaarten 165 euro. Hierbij zijn de overnachtingen en een tent op de campsite inbegrepen. Tot 15 april 2016 0.00 uur zijn via de early bird-korting tickets te koop voor slechts 124 euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-04-14T16:35:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.