Manager positief over man/vrouw-verdeling ICT

kantoor laptop bureau personeel collega's

Managers van ict-bedrijven schatten een verbetering van de verhouding tussen het aantal mannen en vrouwen in de ict-branche positiever in dan ict'ers op de werkvloer. Van de managers bij Nederlandse ict-organisaties verwacht 38 procent dat binnen vijf tot tien jaar een man/vrouw-verhouding van 70 om 30 procent kan ontstaan. Onder ict-professionals is die groep kleiner: 32 procent.

Dat blijkt uit het onderzoek ‘Gender diversity in ICT’ van het internationale ict-recruitmentbureau Computer Futures. Aan het onderzoek namen 1100 ict-professionals en 482 ict-organisaties deel.

Volgens het bureau is de man/vrouw-verhouding in de ict-sector op dit moment 90-10 procent. De respondenten geven aan op welke termijn hier verandering in gebracht kan worden. Een kwart (25 procent) van de ict-professional denkt dat de verhouding 70 om 30 procent nooit bereikt zal worden en noemt het een utopie. Bij ict-organisaties is die groep 19 procent van de ondervraagden.

Over de andere termijnen zijn ict-organisaties en ict-professionals wel gelijkgestemd. Uit het onderzoek blijkt dat circa 10 procent verwacht dat de betreffende verhouding binnen nu en vijf jaar binnen handbereik is. Ongeveer 32 procent verwacht binnen tien tot vijftien jaar.

Toekomst

Albert van Reenen, managing director bij Computer Futures: 'Uiteraard kan niemand in de toekomst kijken, maar we kunnen er wel alles aan doen om een betere verhouding van mannen en vrouwen in de ict-sector tot stand te brengen.'

Volgens Van Reenen is het belangrijk om in mogelijkheden te denken en daarbij goed naar de eigen bijdrage te kijken. 'De consequenties van een scheve verhouding gaan immers aan niemand voorbij. Het is dan ook geen probleem dat anderen moeten oplossen, maar waar zowel ict-organisaties als ict-professionals actief een bijdrage aan kunnen leveren.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-06-17T09:06:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.