Hoogopgeleide ICT'er positief over arbeidsmarkt

Goedkeuring

Ict’ers zijn in vergelijking met hoogopgeleiden in andere functiegroepen het meest positief over de huidige arbeidsmarkt. Een derde kwalificeert de arbeidsmarkt als (zeer) gunstig. Daarnaast hebben ict’ers het meeste vertrouwen in het behoud van hun baan. Dit blijkt uit het jaarlijkse Imago Onderzoek onder ruim vierduizend hbo’ers en hogeropgeleiden tot 45 jaar van carrièreplatform Intermediair

Volgens de onderzoeker Garikai van Weydom is het niet verwonderlijk dat ict’ers positief zijn over de arbeidsmarkt aangezien 39 procent minstens één keer per maand voor een andere functie wordt benaderd. De researcher bij de Persgroep Employment Solutions: ‘Ict’ers zijn gewild en dat wordt uiteraard opgemerkt. Dat is een belangrijke reden waarom de arbeidsmarkt als positief wordt ervaren.’ Ondanks het positieve oordeel is de arbeidsmobiliteit onder ict’ers laag: 37 procent ziet zichzelf pas over drie tot vijf jaar, of zelfs helemaal niet van baan veranderen. 
Onder ict’ers heerst veel zelfvertrouwen: 84 procent zegt niet te verwachten binnen twee jaar zijn of haar baan te verliezen. De hoge mate van zelfvertrouwen komt onder andere door het lage werkloosheidcijfer. Het aandeel werkzame ict’ers is met vier procentpunten gestegen sinds vorig jaar en daarmee telt de beroepsgroep het hoogste aantal werkenden. Slecht zeven procent heeft geen baan. Met 37 contracturen maken ict’ers de langste werkweken van alle hoogopgeleiden. 
 
 

Veeleisend

Te weinig doorgroeimogelijkheden, de inhoud van het werk en ontevredenheid over het salaris zijn volgens de onderzoekers doorslaggevende factoren om uiteindelijk van werkgever te veranderen. Ict’ers blijken daarnaast meer dan gemiddeld geïnteresseerd te zijn in materiële en financiële arbeidsvoorwaarden, zoals een dertiende maand, een auto van de zaak en winstdeling. Ook meer vakantiedagen, tegemoetkoming in de pensioenkosten en de mogelijkheid tot thuiswerken vinden zij belangrijker dan gemiddeld. 'Dat maakt de ict’er de meest veeleisende functiegroep' aldus de onderzoekers. 

Top-5 favoriete ICT-werkgevers

De deelnemers is ook gevraagd wie hun favoriete werkgever is. Daar is het volgende lijstje uitgekomen.  

1 Google
2 Shell
3 ING
4 Philips
5 Rabobank 


x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ja, dat is de truc: tot 45 jaar. Gratis tip: zorg ervoor dat je tot die tijd zoveel mogelijk bij elkaar graait, want je zult het na je 45e nodig hebben.

@JHK
Inderdaad een flut artikel waar je als normaal mens niets mee kunt.
Ik ben momenteel 55+ en meestal maak ik werkweken van 80 uur of meer.
Maar wel wanneer ik ze wil maken.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-07-14T16:58:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.