CA-ICT gunt loopbaantraject aan Info Support

Ict-dienstverlener Info Support en loopbaanbegeleider Nestor gaan 175 mensen vanuit een andere baan of uitkering opleiden tot ict'er. De organisaties hebben een aanbesteding gewonnen van Stichting Centrum Arbeidsmarktvraagstukken ICT (CA-ICT) voor het verzorgen van opleiding- en re-integratiestrajecten die het tekort aan gekwalificeerde ict'ers moet verminderen.

De deelnemers hebben verschillende achtergronden, ze zijn bijvoorbeeld afkomstig uit andere beroepen of ontvangen momenteel een uitkering. Info Support stelt voor iedere categorie deelnemers een opleidingstraject op. Nestor begeleidt het loopbaantraject.

Info Support en Nestor behoren tot zeven uitgekozen dienstverleners die de trajecten mogen verzorgen. De andere partijen zijn Computrain, Randstad, Isential, MatchCare en Detamo. Momenteel zijn Info Support en Nestor in gesprek met verschillende partijen om de trajecten op te zetten.

'Alle opleidingstrajecten zijn inhoudelijk uitgewerkt en we hebben een plan gemaakt voor hoe we deze 175 personen willen begeleiden. De precieze invulling van de trajecten is afhankelijk van de opdrachtgever die uiteindelijk bij dit project aansluit', zegt Gert Jan Timmerman, manager kenniscentrum bij Info Support. 'We willen alle trajecten goed afstemmen op de wensen van de opdrachtgever, zodat er uiteindelijk een perfecte match ontstaat tussen toekomstige werkgever en werknemer.'


 

Tekort

Evert Hatzmann, directeur van Nestor. 'We hebben beiden al veel ervaring met dit soort trajecten en het is erg goed dat daarvoor nu subsidie beschikbaar is vanuit het sectorfonds.' Hij verwacht dat het omscholings- en loopbaantraject zal bijdragen aan het terugdringen van het tekort aan gekwalificeerde ict-vakmensen.

CA-ICT

CA-ICT is het aanspreekpunt van de overheid voor de opleidings- en ontwikkelings-subsidies voor ict-functies. Met de aanbesteding wil de stichting ervoor zorgen dat de grote hoeveelheid vacatures in de ict-sector sneller worden ingevuld. Het Sectorplan ICT heeft sinds de zomer van 2014 extra geld beschikbaar gesteld voor opleidingen en trainingen van 2500 ict-professionals.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-07-18T10:13:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.