HP Inc. schrapt opnieuw 3000 banen

Ontslagen

Computer- en printerleverancier HP Inc. gaat het komende jaar mogelijk drieduizend tot vierduizend banen schrappen. Dat heeft topman Dion Weisler 13 oktober 2016 nabeurs gemeld. HP Inc. ziet de markt voor printers, laptops en desktops stagneren. De reorganisatie komt bovenop het schrappen van 3300 arbeidsplaatsen in 2015. Het bedrijf stelt dat er ook banen verdwijnen onder leidinggevenden.

HP Inc. bekijkt ook de mogelijkheden om functies uit te besteden. Dat gaat om duizend arbeidsplaatsen waarbij medewerkers zouden overgaan naar een andere werkgever. Vandaar het verschil van drie- tot vierduizend arbeidsplaatsen.

Het bedrijf werd in 2015 opgesplitst in een hardwaretak: HP Inc. en een zakelijke dienstverlener: Hewlett Packard Enterprise. Bij die splitsing in twee aparte bedrijven gingen ook banen verloren. Bij HP Inc werden zo'n 3300 arbeidsplaatsen geschrapt. Bij Hewlett Packard Enterprise gingen toen zo'n 25.000 banen verloren.

Bij HP Inc. werken nu nog circa vijftigduizend mensen. De reorganisatie moet de printer- en computerfabrikant vanaf het volgende fiscale jaar tussen de tweehonderd en driehonderd miljoen aan kostenbesparingen opleveren. Er wordt tussen de 350 en vijfhonderd miljoen dollar gereserveerd voor de reorganisatie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Voor de volledigheid, HP schrapt al ieder jaar banen sinds de overname van EDS (in 2005?). Kijk er niet raar van op dat er sindsdien meer dan 125.000 banen verloren zijn gegaan. Nog wat meer acties zoals laatst met de HP printers die geen 'vreemde' cartridges mer verdroegen en de mensen bij HP kunnen de borst opnieuw nat maken. Helaas.

De basis en objective van automatiseren is meer productie met minder bemensing. Lees dat door verschillende ontwikkelingen en invloeden het printen steeds minder toevoegende waarde heeft, gaat dit ook ten koste van de omzetten van printerfabrikanten. Een begrijpelijke en te voorspellen ontwikkeling dus.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-10-14T10:12:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.