T-Systems benoemt Sake Algra tot directeur Nederland

Sake Algra

T-Systems benoemt Sake Algra (47) tot algemeen directeur T-Systems in Nederland per 1 januari 2017. Algra was de laatste jaren van zijn carrière algemeen directeur CGI Nederland, waar hij in 2015 vertrok. De directeurspositie bij T-Systems wordt nu tijdelijk bekleed door Casper Malig, directeur verkoop en servicemanagement EMEA bij T-Systems. René Mulder, die op 1 december 2014 aantrad als directeur in Nederland, is afgelopen mei vertrokken.

Algra begon zijn carrière als consultant bij CMG in 1997. In zijn loopbaan bij deze onderneming, het latere Logica en daarna CGI, vervulde hij diverse rollen op gebied van business development en operationeel, verander- en algemeen management. Medio 2015 moest hij het veld ruimen voor Ron de Mos.

Bij T-Systems krijgt hij als opdracht mee het bedrijf te laten groeien op de Nederlandse markt, onder meer op de gebieden beveiliging, big data en IoT (internet of things).

De vorige algemeen directeur René Mulder hield het na anderhalf jaar voor gezien. Hij volgde op 1 december 2014 de toenmalige directeur Jerry Boezel op.

T-Systems, de it-tak van Deutsche Telekom, is actief in ruim twintig landen, telt 46.000 werknemers en heeft een wereldwijde omzet van circa 7,1 miljard euro (boekjaar 2015). In Nederland werken er 530 mensen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-12-13T11:36:00.000Z Rik Sanders