EIT Digital kiest nieuwe digitale welzijn-baas

Manager

Johan Kortas is per 1 februari 2017 aangesteld als een zogenaamde action line leader in de Digital Wellbeing-unit van EIT Digital. In die rol moet hij de strategie voor deze tak uitzetten, Europese innovatieprojecten aansturen en een bijdrage leveren aan de educatieprogramma’s van EIT Digital Academy. Kortas was hiervoor werkzaam als business developer voor draagbare gezondheidsoplossingen bij het Eindhovense Imec. Hij neemt de functie over van Jean Gelissen die binnen EIT Digital actief blijft.

De Digital Wellbeing-tak zet technologieën in voor de preventie en vroege opsporing van gezondheidsproblemen. Kortas is als ‘action line leader’ verantwoordelijk voor de portfolio en de strategie van deze unit. Bovendien gaat hij een bijdrage leveren aan de educatieprogramma’s van de EIT Digital Academy. Kortas doet dit vanuit het EIT Digital-kantoor in Eindhoven.

Kortas neemt de functie over van Jean Gelissen. Hij is binnen EIT Digital aangesteld als leider van Fit to Perform. Dat onderdeel heeft op basis van Europees onderzoek een product en dienst ontwikkeld. Het zal dit jaar zelfstandig worden als start-up.

Johan Kortas

Kortas komt zelf over van Imec Eindhoven. Daar was hij verantwoordelijk voor de ontwikkeling van draagbare gezondheidsoplossingen. Daarvoor heeft hij verschillende internationale posities bekleed in project-, product- en programmamanagement, onder meer bij Philips. Hij heeft een master in Electrical Engineering (TU Eindhoven) en een master in Business Marketing (TIAS School for Business and Society in Tilburg).

EIT Digital is een Europese educatieve en ondernemingsgerichte organisatie die naar eigen zeggen de digitale transformatie van Europa stimuleert. Doel hiervan is om de economische groei en de kwaliteit van leven in Europa te verbeteren.

Zorg & ICT 2017

Zorginstellingen moeten steeds meer vanuit de behoefte van de patiënt gaan denken. Met alle gevolgen van dien. Van sociale innovatie tot bedrijfsvoering en IT. Op de vakbeurs Zorg & ICT 2017 staat dit jaar het thema ’De patiënt als partner’ centraal. Laat u zich ook inspireren van 14 t/m 16 maart 2017? Zet Zorg & ICT 2017 in uw agenda. Ga voor meer informatie en het volledige programma naar www.zorg-en-ict-nl.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-02-09T08:34:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.