Atos Nederland schrapt bonus managers

De Nederlandse tak van ict-dienstverlener Atos keert over het tweede halfjaar van 2016 geen bonussen uit aan managers en versobert de jubileumuitkeringen. Het schrappen van de bonussen treft vooral personeel in senior managementfuncties. De dienstverlener vindt het niet gepast om een bonus uit te keren nu de resultaten in de Benelux blijven tegenvallen.

Dat meldt het Financieel Dagblad (FD). Een Atos-woordvoerder meldt aan die krant: 'Gezien de slechte resultaten is het niet gepast de bonussen uit te betalen.' Volgens de woordvoeder zijn er meerdere redenen om de bonus die normaal ieder halfjaar wordt uitgekeerd te schrappen. 'Het is natuurlijk een kostenbesparing. Maar we willen er ook een signaal mee afgeven naar de medewerkers. De situatie is echt ernstig en we moeten het schip keren. We vragen in deze situatie om saamhorigheid', aldus Atos tegen het FD.

De maatregel zou toepassing hebben op ongeveer een vijfde deel van de vierduizend medewerkers van Atos in Nederland. Het gaat vooral om medewerkers in het senior management, laat Atos weten.

De dienstverlener heeft in de Benelux te maken met zware concurrentie door de opkomst van cloud computing. Daardoor loopt de vraag naar ict-beheer en -onderhoud terug. Omzet uit de eigen clouddiensten kunnen de teruglopende omzet uit ict-beheer en -onderhoud onvoldoende compenseren. Het bedrijf maakt 23 februari de jaarcijfers van 2016 bekend.

Loonoffer

In de zomer van 2016 vroeg de directie van de dienstverlener het personeel nog om een loonoffer van 10 procent over een periode van twee jaar. Dat geld zou worden ingezet voor onder meer bijscholing, maar na veel kritiek werd het voorstel afgewezen door de ondernemingsraad.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Krijgt de CEO, de L1 Executives en dergelijke personen ook geen bonus ? Of is dit weer alleen het lagere personeel...

De loonslaven zagen geen heil in een loonoffer en nu wordt het management weggepest door ze niet meer die vette worst voor te houden? Als daarmee de uitdunning nog niet gelukt is zijn dan de leasewagens aan de beurt? Allemaal dezelfde Prius?

Het management wordt zekers niet weggepest. Ze hebben al zo'n dik basissalaris dat ze wel 3x nadenken voordat ze weggaan. Het is niet voor niets dat ze er zolang zitten. En als er al eentje weggaat dan komt hij na een korte periode net zo hard weer terug als "strategic dealmaker" of "large dealmaker" , maar let op dan wel tegen een nog hogere basisloon dan de eerder verdiende slordige ruim 13K/maand!!! De C en de C-1 level beschermt elkaar goed, met als grootste beschermheer de salesdirector (MT) voorop.
De verheerlijking van de sales bonussen van gemiddeld 200K tellen uiteraard dan niet mee als standaard company bonus. Dit trucje noemden we op straat gewoon "oplichten"!!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-02-16T11:55:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.