SAS benoemt Van der Woude tot NL-directeur

NL-directeur Wolters Kluwer stapt over naar SAS

Directeur SAS

Frank van der Woude (ex-Wolters Kluwer) wordt de nieuwe directeur van SAS Nederland.

Leverancier van data-analysediensten SAS heeft Frank van der Woude benoemd tot directeur van SAS Nederland. Hij stapt over van de accountancy-tak van Wolters Kluwer. Daar was hij ook verantwoordelijk voor de Nederlandse activiteiten. Van der Woude moet SAS helpen bij de groei van de activiteiten in de Nederlandse markt. Met de benoeming van Van der Woude heeft SAS Nederland na ruim een jaar weer een eigen directeur.

Volgens SAS zetten veel Nederlandse organisaties serieuze stappen in transformatie naar een bedrijfsvoering waarin data-analyse centraal staat. Van der Woude moet hen helpen om die ontwikkelingen te versnellen en de activiteiten van SAS in Nederland te laten groeien.

Van der Woude zegt ernaar uit te kijken om de positie van SAS in Nederland te versterken. 'SAS is een innovatief bedrijf met een indrukwekkend klantportfolio. Met de toenemende hoeveelheid data en daaruit voortvloeiende behoefte aan data-science en -analytics, heeft het bovendien een uitstekende uitgangspositie om verder door te groeien.'

Van der Woude was de afgelopen vier jaar verantwoordelijk voor de Nederlandse markt van Wolters Kluwer. Hij werkte daarvoor bij de leverancier van online-boekhoudsoftwareleverancier Twinfield, dat in 2011 werd overgenomen door Wolters Kluwer. Voor Wolters Kluwer en Twinfield werkte Van der Woude ruim twintig jaar in verschillende functies bij Fujitsu, Philips, Imtech, Watermark en Qurius.

SAS Nederland

SAS Nederland zat sinds januari 2016 zonder eigen directeur. In januari 2016 deed toenmalig managing director van SAS Nederland, Karel Kinders, een stap terug. Hij koos voor een andere rol binnen het bedrijf en werd vanuit de directie verantwoordelijk voor strategische accounts. Dat betekent dat hij belangrijke klanten helpt meer uit hun data te halen. Kinders werkte zeven jaar als managing director van SAS Nederland, maar besloot tot een andere functie omdat hij behoefte had aan meer balans tussen werk en privé. Volgens zijn LinkedIn-profiel is Kinders sinds januari 2017 ook manager bij Centric.  

Bert Boers, die verantwoordelijk was voor SAS Zuid-West Europa, nam sinds januari 2016 de dagelijkse leiding over SAS Nederland op zich, naast zijn functie als vicepresident voor SAS Zuid-West Europa. Nu Van der Woude benoemd is, richt Broers zich weer op Zuid-West Europa. x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-04-13T11:59:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.