Van Vliet directeur accountingtak Wolters Kluwer

Aanstelling valt samen met gunstige halfjaarcijfers Wolters Kluwer Nederland

Dit artikel delen:

Frank van Vliet

Frank van Vliet start per 1 augustus als nieuwe managing director voor Wolters Kluwer Taks & Accounting Nederland. Hij volgt Frank van de Woude op die in april is benoemd tot directeur van SAS Nederland.

Van Vliet startte zijn carrière bij Exact en werkte daarna in senior posities bij EMC en Orcale. Vanaf oktober 2015 was hij actief BlueCielo, een wereldwijde softwareprovider voor engineering asset management, waar hij vicepresident van Global Services & Academy was.

Toename winst

Het nieuws over de aanstelling van Van Vliet valt samen met de bekendmaking van de halfjaarcijfers over 2017 van het informatieconcern. Hieruit blijkt dat Wolters Kluwer zijn winst in het afgelopen halfjaar met een derde heeft verhoogd.

De informatieleverancier dankt de stijging aan de verkoop van zijn transportdienstendivisie in juni, die 55 miljoen euro bijdraagt aan het resultaat. De totale winst komt uit op 266 tegen 199 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder. De opbrengsten kwamen uit op een kleine 2,2 miljard euro. De autonome omzetgroei bedroeg twee procent.

Wolters Kluwer maakte vrijdag bekend ook activiteiten in het Verenigd Koninkrijk van de hand te doen voor een bedrag van dertien miljoen euro. Het gaat om publicaties die voornamelijk gebruikt worden door hr-, gezondheidszorg-, en veiligheidsmedewerkers.

Topvrouw Nancy McKinstry licht toe: ‘De resultaten komen overeen met onze verwachtingen en ons doel voor heel 2017. Ook boeken we vooruitgang wat betreft de integratie van overgenomen bedrijven.’

Computable Awards 2017

Wolters Kluwer Taks & Accounting is genomineerd voor de Computable Awards 2017 in de categorie softwareleverancier van het jaar. Stemmen kan tot en met zondag 8 oktober. Op 31 oktober maakt Computable de winnaars bekend tijdens een spectaculaire awardsshow.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-07-28T11:16:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.