Castik Capital biedt op transporttak Wolters Kluwer

Dit artikel delen:
Investering

De Luxemburgse investeerder Castik Capital heeft een bod van zo'n 82 miljoen euro gedaan op het onderdeel Transport Services van Wolters Kluwer. Deze tak was vorig jaar met ongeveer 220 werknemers in elf landen goed voor een omzet van circa veertig miljoen euro. De oplossingen op het gebied van transportmanagement horen volgens Wolters Kluwer niet meer tot de kernactiviteiten van het concern.

De exclusieve onderhandelingen tussen beide partijen zullen nog enige tijd duren. Dat komt deels omdat er in Frankrijk nog een werknemersraadpleging moet plaatsvinden. De verkoop zou een marginaal effect hebben op de winst per aandeel van Wolters Kluwer, meldt het bedrijf.

De Transport Services-tak is voornamelijk in Europa actief en maakt deel uit van de divisie Governance, Risk & Compliance-divisie. De voorgenomen afstoting is opvallend omdat Wolters Kluwer in 2011 nog een overname in België deed om zijn positie op deze markt te versterken. Het betrof de transportmanagementsysteem (tms)-divisie TAS van de Belgische logistieke dienstverlener Transics International. Wolters Kluwer had er 3,5 miljoen euro voor over en noemde die acquisitie toen een logische aanvulling op de logistieke portals Teleroute en Transwide en het softwarepakket Tivios voor transportplanning.

Wolters Kluwer levert wereldwijd professionele informatie en software aan fiscalisten, accountants, juristen, verzekeraars en zorgverleners. In 2016 realiseerde het concern een omzet van 4,3 miljard euro (2015: 4,2 miljard). De nettowinst steeg van 583 miljoen naar 618 miljoen euro. Het bedrijf telt negentienduizend medewerkers en is wereldwijd in veertig landen actief. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-04-11T10:27:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.