Between neemt branchegenoot FastFlex over

Q24 Beheer stoot FastFlex af voor groeiplan QNH Consulting

Deal handen schudden overname

Arbeidsbemiddelaar voor ict-personeel Between neemt sourcing-partner FastFlex over. FastFlex wordt een apart onderdeel binnen de Between Groep en blijft onder eigen naam actief. Door de overname breidt Between Group de bemiddeling van ict-personeel onder gezamenlijke klanten, zoals Microsoft, Belastingdienst, NS, overheden en ministeries, uit.

Naast de groei van het marktaandeel van gezamenlijke klanten moet de overname leiden tot een breder netwerk van leveranciers en ict-professionals en het bundelen van kennis en kunde. De Between Groep bestaat uit Between (werving en selectie), Yellow Friday (bemiddelaar voor zzp'ers en tijdelijke opdrachten bij ict-dienstverleners), Treefold (payroling/diensten voor personeels- en loonadministratie) en FastFlex (werving en selectie).

De organisaties binnen de Between Groep zijn allemaal met hun eigen specialisme actief op de sourcingsmarkt. Dagelijks zijn meer dan drieduizend ict-professionals via de groep aan het werk. Tot de gezamenlijke klanten behoren APG, Belastingdienst, DUO Zoetermeer, Microsoft, ministeries van Algemene Zaken, Buitenlandse Zaken en Economische Zaken, NS, NN Groep, Provincie Noord-Holland, Universiteit Leiden en UWV.

QNH Consulting

FastFlex-eigenaar Q24 Beheer verkoopt FastFlex om meer financiële ruimte vrij te maken voor de focus op de groei van de consultancydiensten van ict-dienstverlener QNH.

FastFlex is sinds december 2010 onderdeel van Q24 Beheer, waar ook ict-dienstverlener en kennispartner QNH Consulting en management trainee-organisatie Young Colfield onderdeel van uitmaken. Met de verkoop creëert Q24 Beheer ruimte om zich te richten op het uitbouwen van de consultancydiensten van QNH Consulting.

'Doordat we nu onze balans verkorten, daarmee de solvabiliteit verbeteren en de financiële positie van Q24 Beheer versterken, kunnen we de komende jaren nog meer investeren in groei. Met FastFlex als onderdeel van Between Groep zullen we nauw blijven samenwerken als het gaat om sourcing-vraagstukken', licht Hen Snackers, directeur van Q24 Beheer toe. Volgens Snackers is Between een partij die goed aansluit bij de bedrijfscultuur van FastFlex.

Aandelen

FastFlex blijft als eigen organisatie, onder zijn huidige naam en vanuit het eigen kantoor actief in de markt. Volgens Rein Buijtelaar, algemeen directeur van Between Groep, hebben alle onderdelen van Between Groep profijt van de overname. In 2017 moet de omzet van Between Group stijgen tot tweehonderd miljoen euro, waar het in 2016 nog 145 miljoen bedroeg. De omzet van FastFlex wordt vanaf 1 augustus 2017 geconsolideerd in de resultaten van Between Group.

De aankondiging van de overname van FastFlex volgt nadat Between op 7 september bekend maakte dat de oprichters weer de meerderheid van de aandelen in handen kregen. Zij kochten een deel van de aandelen van de Franse ict-dienstverlener Devoteam terug om groeiplannen te versnellen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-09-11T11:59:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.