Between koopt aandelen terug voor groeiplan

De oprichters van ict-arbeidsbemiddelaar Between hebben na een transactie van aandelen weer een meerderheidsbelang in dat bedrijf. Ze hebben samen 65 procent van de aandelen in handen. Het aandeel dat de Franse beursgenoteerde ict-dienstverlener Devoteam in Between heeft, is teruggebracht tot 35 procent. Door de nieuwe verdeling van de aandelen hopen de oprichters de groeiplannen van het bedrijf te versnellen.

Between-oprichters Rein Buijtelaar en Menno Nieuwpoort hadden tot voor de transactie samen 25 procent van de aandelen in handen. De Fransen bezaten 75 procent. De oprichters hopen in de nieuwe situatie meer een eigen koers te kunnen varen, zonder constant te hoeven overleggen met de Franse aandeelhouder.

Doordat Between weer meer op eigen benen staat, kunnen de oprichters bijvoorbeeld zelf beslissingen nemen over bedrijfsvoering, groeiplannen en investeringen. 'Er hoeft niet telkens te worden overlegd met Parijs', licht een woordvoerder toe.

Door de constructie kan Between wel gebruik blijven maken van het internationale netwerk dat Devoteam hen biedt. Algemeen directeur van Between, Rein Buijtelaar: 'We zijn Devoteam dankbaar voor de ruimte die is gegeven om de organisatie verder uit te bouwen. Door de snelle groei van Between en de daarmee toenemende impact van onze cijfers op de financiële resultaten van Devoteam was de stap naar verzelfstandiging de meest voor de hand liggende keuze.'

Groeiplan

Between hoopt in 2017 een omzet van meer dan tweehonderd miljoen euro te behalen en heeft tot doel om in het jaar 2020 marktleider te worden in Nederland. Om dat te bereiken moet het het fusiebedrijf Head First Source Group van de troon stoten.

Het in 2000 opgerichte Between positioneert zich als 'kennisbemiddelaar'. Het is een broker ofwel intermediair op de markt voor ict-personeel. Het bedrijf zoekt, vindt en contracteert ict-professionals bij grote opdrachtgevers zoals provincies, universiteiten, multinationals, dienstverleners en met name de centrale overheid.

Between sleepte recente nog een grote klus binnen bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Bij Between werken op dit moment ongeveer veertig mensen. Volgens het bedrijf zijn dagelijks duizend ict'ers via hen aan het werk.

Devoteam Nederland

Mede-oprichter van Between, Menno Nieuwpoort, is algemeen directeur van Devoteam Nederland. Volgens een woordvoerder van Between liepen de onderhandelingen over de nieuwe aandelenverhouding via Devoteam Frankrijk en is er geen sprake van een constructie via het moederbedrijf. Devoteam Nederland staat volgens hem los van de afspraken die zijn gemaakt tussen Between en het Franse beursgenoteerde Devoteam. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-09-07T11:39:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.