Exact benoemt TU-docent tot hoofd data science

Machine learning-expert en data-analist Judith Redi.

Softwareleverancier Exact heeft de Italiaanse machine learning-expert en data-analist Judith Redi (34) aangesteld tot senior data scientist. Met die nieuw gecreëerde functie zet Exact nadrukkelijk in op toepassingen van machine learning in de boekhoudsoftware. Redi moet die strategie vormgeven.

De Italiaanse behaalde haar PhD aan de universiteit van Genua (Italië) met een onderzoek naar machine learning. Ze werkte de afgelopen zeven jaar als universitair docent aan de TU Delft. 'Redi is in haar rol verantwoordelijk voor het verder ontwikkelen van de initiatieven binnen Exact op het gebied van machine learning en artificial intelligence. Ze gaat daarbij leidinggeven aan een team van data scientists en zal nauw samenwerken met andere afdelingen om kansen te spotten op het gebied van kunstmatige intelligentie', meldt Exact in een aankondiging van de benoeming.

Exact past naar eigen zeggen inmiddels verschillende toepassingen van data-analyse en machine learning toe in zijn software. In de boekhoudsoftware Exact Online is een algoritme ingebouwd dat automatisch suggesties doet voor grootboekrekeningen bij bankafschriften. Volgens de softwareleverancier zijn gebruikers van de software daardoor gemiddeld 54 procent minder tijd kwijt met het inboekproces. 'Sinds de introductie van deze robotic accounting-toepassing zijn er al zes miljoen suggesties gedaan door de software', aldus Exact.

Door de inzet van machine learning en het benutten van big data-toepassingen wil Exact ondernemers aan de ene kant helpen om minder tijd kwijt te zijn met de boekhouding. Anderzijds moeten ze meer inzicht krijgen uit hun financiële data, stelt de softwareleverancier. 

Academische carrière

In een overzicht van de academische carrière van Judith Redi somt Exact de volgende 'hoogtepunten' op:

  • Voor haar PhD-onderzoek ontving ze de 'Best ICT Thesis Award' van de Universiteit van Genua
  • In 2012 ontving ze de Vernieuwingsimpuls Veni van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO), een financiering van 250.000 euro voor opvallende talenten in het wetenschappelijk onderzoek
  • Bij Eurecom (Frankrijk) deed ze een post-doctoral over Digital Image Forensics en 3D-gezichtsherkenning
  • In 2015 werd ze Faculty Fellow bij het Benelux Center for Advanced Studies van IBM
  • Ook werkte ze deeltijd als onderzoeker bij het Centrum Wiskunde en Informatica

Opspraak

Exact raakte onlangs nog in opspraak toen na onderzoek van zakenkrant FD bekend werd dat er fouten zijn gemaakt met gegevens van gebruikers van online-boekhoudsoftware.

Waarschijnlijk zijn door een wel erg ruime definitie die Exact voor het begrip gebruiker ('user') hanteerde, naast de mailadressen van de daadwerkelijke koper van het boekhoudprogramma ook die van andere medewerkers van het kopende bedrijf en waarschijnlijk ook die van klanten van klanten van dat bedrijf terechtgekomen bij de afdeling onlinemarketing van Exact. 

Vertrek Van der Meijden

Redi komt terecht in een bedrijf dat onder leiding van de eind september 2017 benoemde Britse ceo Brit Phill Robinson een nieuwe fase ingaat. Erik van der Meijden, die vijf jaar aan het roer van Exact stond, verliet eind september het bedrijf. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

@Pim: Waarom staat "hoogtepunten" tussen aanhalingstekens? Het lijken me allemaal echte hoogtepunten, dus er is geen enkele reden om dat woord af te zwakken door het plaatsen van aanhalingstekens!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-10-19T11:34:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.