Mede-oprichters Mproof maken plaats voor cfo

Financieel-directeur Van Wijk krijgt 66 procent aandelen in handen

Manager

Leverancier van it-servicemanagementsoftware Mproof neemt afscheid van twee oudgedienden en verwelkomt een nieuwe financieel directeur. Derk van Wijk treedt na een management-buy-in aan als financieel directeur en grootaandeelhouder. Medeoprichters Heiko Locher en Tom van Gils verlaten het bedrijf. Van Wijk heeft nu 66 procent van de aandelen van Mproof in handen.

Voormalig financieel directeur Heiko Locher, die sinds de oprichting in 1997 bij Mproof actief is, verlaat om privé-redenen het bedrijf. Ook mede-aandeelhouder en oudgediende Tom van Gils verlaat het bedrijf uit Wassenaar. De mede-oprichter die in zijn laatste rol actief was als senior account manager, heeft zijn aandeel in het bedrijf verkocht en zet zijn carrière buiten de ict voort. De Brabander wil dichter bij huis werken en gaat aan de slag in de bouwsector.

Ict-ondernemer Derk van Wijk, die eerder zijn softwarebedrijf DMI (data mining) verkocht, treedt aan als de nieuwe cfo en wordt lid van het management team. Met Van Wijk aan boord hoopt Mproof zich scherper te richten op de transitie naar clouddiensten voor ict-dienstverleners. Van Wijk heeft volgens MMR Consultancy, dat de aandelenverkoop begeleidde, 66 procent van de aandelen van Mproof in handen.

Algemeen directeur Gerben van Kesteren licht aan Computable toe: 'Met Van Wijk aan boord zetten we onze ingezette strategie verder voort. Zoals andere leveranciers die eind negentiger jaren zijn gestart, hebben we de transitie gemaakt van on-premise naar clouddiensten. We zijn nu bezig om een volgende stap te zetten in onze propositie op basis van Microsoft Azure. Door de architectuur van de software verder te verbeteren kunnen we nog beter gebruik maken van de voordelen die cloud computing voor onze klanten te bieden heeft.'

Beta-versie

Mproof startte in april 2017 onder de noemer Service Hub een open bèta-versie van een nieuw cloudaanbod van zijn software, vertelt Van Kesteren. 'Ict-dienstverleners bieden steeds vaker ongeveer gelijkwaardige producten aan. Het gaat in de relatie tussen leverancier en klant steeds meer om de beste dienstverlening. We willen het verschil maken in het niveau van dienstverlening.'

Ook scherpt Mproof die doelgroep iets aan, vertelt de directeur. Voorheen zette het bedrijf breed in op service management. Nu kijkt het steeds meer naar managed service providers en probeert het nieuwe klanten te winnen bij bedrijven en organisaties die als kerntaak ict-diensten leveren.

Management team

Bij Mproof werken in Nederland ongeveer twintig mensen. Daarnaast is het bedrijf internationaal actief in Europa (via Franse, Spaanse en Britse partners), Noord-Amerika (via partner Epicor) en Azië (All ITSM in Kuala Lumpur, Maleisië). Het bedrijf behaalt ongeveer de helft van zijn omzet in Nederland.

Het huidige management team van Mproof bestaat uit algemeen directeur Gerben van Kesteren, commercieel directeur Michiel de Ruiter, technisch directeur Matthijs van Kesteren (cto) en de nieuwe financieel directeur Derk van Wijk.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-11-09T11:08:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.