Ict-investeerder Dik Wessels overleden

Financiering finance geld

Dik Wessels, de grote man van bouwbedrijf VolkerWessels en investeringsvehikel Reggeborgh, is op 71-jarige leeftijd overleden. Dat heeft een woordvoerder van de familie vanochtend bekendgemaakt. Hij was al enige tijd ziek. Wessels maakte een grote klapper met de beursgang van World Online. Hij investeerde daarna in onder meer het aanleggen van telecommunicatie en glasvezel en - recent - software.

Deze Twentse magnaat is waarschijnlijk een van de weinige Nederlanders geweest die veel verdiende aan de beursgang van World Online in 2000. Hij verkocht zijn aandelen snel na de beursgang en incasseerde er meer dan een miljard gulden voor (zo'n 453 miljoen euro).

Wessels stak dat geld onder meer in Volker Wessels, onder meer voor de aankoop van KPN Netwerk Bouw in 2002. Daardoor werd het bouwbedrijf een belangrijke speler in het aanleggen van telecommunicatienetwerken. Het huidige onderdeel Volker Wessels Telecom bouwt ook datacenters.

Daarnaast zag Wessels brood in de opkomende glasvezelmarkt en stapte via zijn beleggingsmaatschappij Reggeborgh in onder andere de joint venture Reggefiber. Dat bedrijf nam diverse concurrenten over, zoals Lijbrandt en Fastfiber. In 2014 kocht KPN Reggeborgh uit. Ook had Wessels via dit investeringsvehikel een belang in Eurofiber. Dat verkocht hij medio dit jaar aan Antin IP. Een paar maanden daarvoor investeerde Reggeborgh een aantal miljoenen in het Apeldoornse softwarebedrijf Be Informed.

Dik Wessels nam - met alleen een lts-diploma op zak - in 1966 de leiding over van het Rijssense bouwbedrijf Wessels, dat door zijn vader Arend Wessels in 1933 was opgericht. Het bedrijf telde toen twintig werknemers. Bouwbedrijf Wessels fuseerde in 1990, inmiddels 1250 werknemers groot, met branchegenoot IBB Kondor tot Kondor Wessels. In 1997 volgde een fusie met Koninklijke Volker Stevin tot Koninklijke Volker Wessels Stevin, kortweg VolkerWessels genoemd. Het concern telt nu omstreeks zestienduizend werknemers op een omzet van 5,5 miljard euro.

Wessels staat in de Quote 500 op nummer 3 met een geschat vermogen van vier miljard euro. Zijn familiebedrijf VolkerWessels maakte enkele maanden geleden een rentree op de Amsterdamse beurs. Het zakenblad had recent nog een groot afscheidsinterview met Dik Wessels.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-11-21T11:55:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.