Meg Withman stapt op als ceo HPE

Huidig president Antonio Neri benoemd tot opvolger

Meg Withman. Foto: Max Morse

Chief executive officer (ceo) Meg Withman van Hewlett Packard Enterprise (HPE) stapt per 1 februari 2018 op. Huidig president Antonio Neri is haar opvolger. Beiden blijven lid van de Raad van Bestuur van het bedrijf.

‘Vandaag gaat Hewlett Packard vooruit als twee bedrijven die elk goed gepositioneerd zijn in de betreffende markten’, aldus Whitman in een statement. ‘Dit is het moment voor Antonio en een nieuwe generatie leiders om de zeggenschap over HPE over te nemen. Ik heb er veel vertrouwen in dat ze verder zullen bouwen aan een bedrijf dat klaar is voor de toekomst.’

Withman herstructureerde HP in 2014 tot twee bedrijven: HP Inc en HPE. Hewlett-Packard Enterprise voor de infrastructuur, software en diensten en HP Inc voor de pc- en printeractiviteiten. Whitman werd zelf baas van HPE; Dion Weisler kreeg de leiding over HP Inc. Door de opsplitsing in twee bedrijven verwachte HP per bedrijf scherper op marktontwikkelingen te kunnen reageren en daardoor sterker te kunnen concurreren en te groeien.

Uber en presidentschap?

De zakenvrouw maakte haar debuut in de zakenwereld als ceo van eBay, dat een grote e-commerce speler werd onder haar leiding. Whitman investeerde ook in taxidienst Uber, waar ze in augustus werd genoemd als één van de kanshebbers om Travis Kalanick op te volgen, die het veld moest ruimen nadat grote aandeelhouders hierop aandrongen. Uiteindelijk benoemde het bedrijf Uber Expedia-topman Khosrowshahi tot ceo.

Hoewel Withman eerder in Californië politiek actief was, geeft ze aan dat ze geen plannen heeft om direct de politiek in te gaan. ‘Ik blijf actief in politiek door kandidaten van beide partijen waar ik het mee eens ben te steunen, maar heb geen ambitie om direct betrokken te zijn.’ In een conference call met analisten zei ze dat ze een periode rust neemt en dat een overstap naar een concurrent van HPE of HP Inc ‘ondenkbaar’ is.

Withman’s opvolger, Antonio Neri, is al vanaf 1995 werkzaam bij HP. Hij begon als medewerker bij het servicecenter EMEA en was dus enkele jaren actief in Nederland. Als Italiaan, geboren in Argentinië, spreekt hij vele talen vloeiend, waaronder Nederlands. Momenteel is hij nog president bij HPE. ‘HPE is in een geweldige positie om de concurrentie voor te blijven en we blijven gefocust op onze strategie, onze innovatieve agenda en meerwaarde bieden voor onze aandeelhouders’.  

Kwartaalcijfers

HPE maakte gisteren ook de kwartaalcijfers bekend. In het vierde kwartaal behaalde het een omzet van 7,87 miljard dollar, dat is meer dan de door analisten verwachte omzet van 7,7 miljard dollar. Het is ook een groei ten opzichte van vorig jaar, toen het bedrijf in het vierde kwartaal een omzet van 7,32 miljard boekte.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-11-22T10:57:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.