Rik Farenhorst start als cio bij Transavia

Rik Farenhorst (foto: LinkedIn)

Rik Farenhorst is per heden aangesteld als cio bij Transavia. In zijn rol stimuleert hij de digitale transformatie en bevordert hij it-innovatie binnen het bedrijf. Hij volgt Michel van Hout op, die de overstap maakt naar de Dutch Flower Group uit Aalsmeer. Farenhorst komt over van Xebia, waar bij de afgelopen drie jaar actief was als business unit manager.

De nieuwe cio komt over van Xebia. Dat bedrijf met het hoofdkantoor in Amsterdam omschrijft zichzelf als een one-stop shop voor de digitale transformatie. Het biedt diensten en oplossingen om organisaties naar ‘digitale winnaars’ te transformeren.

Farenhorst gaf de afgelopen drie jaar leiding aan de business unit it-architecten. Vanuit die rol heeft hij twee Xebia-dochterondernemingen opgericht. Het gaat om de DevOps Agile Skills Association (DASA), waar hij sinds de oprichting in 2016 actief was als bestuurslid. Begin 2017 zag Instruqt het levenslicht, een leerplatform voor it-professionals dat draait in de Google Cloud. Daar was Farenhorst algemeen directeur.

Innovatie bij Transavia

Bij Transavia volgt Farenhorst Michel van Hout op. Hij bekleedde sinds oktober 2014 de rol als cio en visepresident ict. Hij zegt in de afgelopen drie jaar digitalisering door te hebben gevoerd, zowel bij het bestaande it-portfolio als door nieuwe innovaties in te voeren. Zo heeft hij agile-werkmethode doorgevoerd, een deel van de ict uitbesteed aan Cegeka en de overstap naar de cloud gemaakt.

Daarvoor heeft hij achttien jaar voor KLM gewerkt in diverse managementfuncties. De topman gaat nu als cio aan de slag bij de Dutch Flower Group. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-01-04T09:31:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.