Paul van Nunen benoemd tot Brainport-directeur

Vlag Noord-Brabant

Brainport Development en stichting Brainport hebben een nieuwe directeur: Paul van Nunen. Hij volgt Imke Carsouw-Huizing op die wegens persoonlijke omstandigheden in augustus 2017 de functie neerlegde. In de tussentijd vervulde Joep Brouwers de functie op ad interim-basis. Van Nunen begin in mei in zijn nieuwe functie.

Paul van Nunen is momenteel werkzaam als directeur van de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) in Den Haag waar hij zich richt op de woordvoering en advisering van de minister-president en de ministerraad.

Ton Nelissen, voorzitter van de raad van commissarissen van Brainport Development, vertelt dat een groot aantal goede kandidaten zich gemeld had voor de vacature. Hij licht toe waarom de keuze uiteindelijk op Van Nunen is gevallen. ‘Hij past naar mijn mening perfect in deze functie. Van Nunen is afkomstig uit de regio, woont hier nu ook alweer enige tijd en heeft vanuit zijn huidige functie een uitstekend netwerk in Den Haag. We verwachten dat hij de door ons gezochte aanjager voor de Brainport-ontwikkelingen is. Wij zien hem als verbinder binnen het nauw verweven netwerk van partners in de Triple Helix van Brainport Eindhoven en tussen onze regio en Den Bosch, Brussel en Den Haag.’

Mainport-status

Voor Van Nunen, die zo’n acht jaar geleden terugkeerde uit de Randstad om met zijn gezin in Eindhoven te gaan wonen, is deze functie een al langer gekoesterde wens die nu uitkomt: ‘Het werk in Den Haag verveelt geen moment, maar ik heb altijd gedacht dat ik een mooie kans in Eindhoven niet voorbij zou moeten laten gaan. In mijn achterhoofd zag ik Brainport al lang als allermooiste kans zitten. Het mooiste vind ik nog wel dat er in zekere zin een directe lijn ligt tussen de kennis in clean rooms en de vakmensen in fabriekshallen. Ik kijk er naar uit om met hen de mainport-status en actieagenda verder in te vullen.’

De non-profit organisatie Brainport werkt vanuit Eindhoven en heeft als doel de regionale economische strategie te ontwikkelen. Ook biedt Brainport projecten, biedt het bedrijfsadvies en zorgt het voor huisvesting van tech-talenten.

Profiel

Paul van Nunen is geboren in Duizel, na zijn middelbare schoolopleiding in Eindhoven studeerde hij Nederlandse taal- en letterkunde aan de Universiteit van Leiden en Utrecht. Na een start bij de gemeente Leiden stapte hij over naar de rijksoverheid waar hij achtereenvolgens werkte in communicatie- en voorlichtingsfuncties bij het (toenmalige) ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer (VROM) en bij Algemene Zaken. Sinds 2013 is hij directeur van de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) in Den Haag. In die functie richt hij zich op de woordvoering en advisering van de minister-president en de ministerraad en geeft hij leiding aan circa veertig medewerkers die vorm geven aan de communicatie van de minister-president, het kabinet en de Rijksoverheid.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-02-06T10:49:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.