NWO en IPN organiseren academisch congres Ict.Open

R&D

Op maandag 19 en dinsdag 20 maart aanstaande organiseert de Nederlandse Organisatie van Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) samen met Informatica Platform Nederland het congres Ict.Open. Tijdens dit congres worden voorbeelden van actuele ontwikkelingen op het gebied van academisch ict-onderzoek in met name Nederland gepresenteerd aan het wetenschapsveld en het bedrijfsleven. De hoogleraren Holger Hermanns (embedded systems) en Maarja Kruusmaa (biorobotica) geven de hoofdlezingen.

Aan de hand van een dozijn thema's biedt het congres Ict.Open een staalkaart van hedendaags academisch ict-onderzoek in Nederland, aangevuld met een aantal presentaties van vooraanstaande buitenlandse wetenschappers. De thema's zijn: systeemontwikkeling, kunstmatige intelligentie, autonome systemen, computing & imaging, onderzoek & algoritmes, informatie- en kennissystemen, softwareontwikkeling, e-zorg, slimme industrie, internet of things, ict-beveiliging en big data.

Hoogleraar Holger Hermanns van de Duitse Universiteit Saarland uit Saarbrücken gaat in zijn lezing onder meer in op de foutmarges bij de ontwikkeling van ingebouwde systemen.

Hoogleraar Maarja Kruusmaa (Tallinn University of Technology, Estonia) laat in haar lezing zien hoe informatie uit water te halen is door gebruik te maken van bio-geïnspireerde sensoren.

Op de tweede dag reikt Informatica Platform Nederland de prijs uit voor het beste academische ict-onderzoek van 2018.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-03-15T14:48:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.