Quintor leidt starters op tot platform engineer

Softwareontwikkelaar werft ict’ers via interne opleiding

jongeren

Quintor start in september een interne masterclass 'platform engineers'. Maximaal acht starters en young professionals treden bij de softwareontwikkelaar uit Amersfoort in dienst en volgen een fulltime-lesprogramma van elf weken. Met diverse certificaten op zak gaan zij na afronding van de opleiding aan de slag bij klanten van Quintor, waaronder banken, verzekeraars en overheden.

Drie jaar geleden kwam Quintor met de eerste interne opleiding tot Java-ontwikkelaar (het zogeheten Java Young Professional-programma). Nu start het een opleiding tot platform engineer. Deze fulltime interne masterclass is gericht op starters en young professionals, wie bij aanvang van in dienst treden bij de softwareontwikkelaar.

Gedurende elf weken volgen de deelnemers op het Quintor-kantoor theorie- en praktijklessen op het gebied van Ops, DevOps, en PaaS-oplossingen. De inhoud van de masterclass is samengesteld door Quintor-architecten, onder de regie van Rene Boere, cto van Quintor. Die lessen worden dan ook gegeven door Quintor-architecten. ‘We merken dat onze eigen mensen de perfecte match hebben qua kennis, maar ook praktijk ervaring, zodat ze dit goed kunnen vertalen’, aldus Robert Tinga, manager talent acquisition bij Quintor.

Certificering

‘Trainees duiken aan de hand van een praktijkcase in technieken op het gebied van hypervisors, storage, networking, intrusion detection en prevention, automated provisioning, container plaforms inclusief Docker clustering, application servers, databases en voip- en mail-oplossingen’, vervolgt Tinga. ‘Ook codekwaliteit en ontwikkelstraten komen aan bod, zodat deelnemers als platform engineer in staat zijn om de brug te zijn naar diverse ontwikkelafdelingen.’

Deelnemers behalen diverse certificeringen op het gebied van Linux, Windows en Kanban. Na afronding gaan ze aan de slag bij bestaande klanten van Quintor. De softwareontwikkelaar richt zijn dienstverlening vooral op overheid, financiële-, telecom- en energiesector.

De eerste editie start in september. Dan worden maximaal acht ict’ers aangenomen. De softwareontwikkelaar opent dan ook zijn vierde kantoor in Den Bosch. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-08-09T10:51:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.