Joris van Oers verlaat KPN en keert terug bij BT

Joris van Oers BT

Joris van Oers

Executive vice president Joris van Oers houdt het na 3,5 jaar voor gezien bij KPN en keert terug naar zijn vorige werkgever BT. Dit keer wordt hij niet verantwoordelijk voor de Benelux, maar is hij per 1 april 2019 head of Europe bij BT Global Services. Hij volgt bij BT Chet Patel op, die binnen het concern actief blijft als global services transformation officer en ook verantwoordelijk wordt voor de nieuwe business unit Commercial. Bij KPN wordt Van Oers op de divisie Sales Business Market ad interim opgevolgd door Gerard Schiebroek, directeur Enterprise Sales.

Joris van Oers heeft iets met BT en KPN, want in achttien jaar tijd is hij bij beide telecombedrijven twee keer gestart. Van Oers’ carrière begon in 2001 bij KPN, waar hij in ruim acht jaar vier verschillende functies bekleedde. Hij maakte een uitstap naar De Telefoongids om in 2013 bij BT te starten als ceo Benelux. Ruim twee jaar later schuift hij door naar KPN en wordt hij executive vice president om 3,5 jaar later weer terug te keren bij BT, maar nu dan als head of Europe bij BT Global Services. In zijn nieuwe rol gaat hij rapporteren aan aan Bas Burger, ceo bij BT Global Services.

RML-unit en Continental Europe

"Ons belangrijkste doel blijft om klanten te helpen bij hun digitale transformaties"

In zijn nieuwe rol gaat Van Oers zich vooral richten op het wereldwijde, verticale segment Resources, Manufacturing & Logistics (RML) en stuurt hij het vasteland van Europa aan. Zowel Continantal Europe als de RML-unit vertegenwoordigen een belangrijk deel van BT Global Services. ‘Van Oers gaat de komende tijd langs bij klanten en zijn accountteams om de relatie te gaan opbouwen om beter te kunnen gaan inspelen op de uitdagingen en kansen die voor ons liggen’, laat Karen Frazer, head corporate affairs Continental Europe bij BT aan Computable weten. ‘Hierbij blijft ons belangrijkste doel om klanten te helpen bij hun digitale transformaties.’

Bij BT volgt Van Oers dus Chet Patel op. Hij blijft transformation officer bij BT Global Services en wordt ook verantwoordelijk voor de nieuw te vormen business unit Commercial. Deze divisie gaat de wereldwijde salesteams in specifieke verticale segmenten ondersteunen. Volgens Frazer gebeurt dit door vraag te gaan creëren in de markt, de winstgevendheid te verhogen, een groter marktaandeel te realiseren, efficiënter te werken, het binnenhalen van deals en contracten te optimaliseren en het verkoopteam te voorzien van standaard oplossingen.

Gerard Schiebroek

Van Oers komt dus over van KPN, waar hij tijdelijk vervangen wordt door Gerard Schiebroek. Waar hij zich bij KPN vooral richtte op de Nederlandse telecom- en it-markt, zal hij zich bij BT vooral gaan richten op Europa en het laten groeien van de wereldwijde RML-businessunit. ‘Joris van Oers heeft besloten begin maart 2019 afscheid te nemen van KPN’, aldus woordvoerder Victorina de Boer van KPN Mediarelaties. ‘Hij gaat een mooie, internationale uitdaging aan bij BT Global Services. Onder zijn leiding zijn de prestaties van KPN Zakelijke Markt verbeterd en is de klanttevredenheid flink gestegen. Gerard Schiebroek, directeur Enterprise Sales, neemt Van Oers op ad interim basis waar voor Sales Business Market. Hij rapporteert in deze rol aan Marieke Snoep, die per 1 februari 2019 is gestart als chief Business Market.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-04-02T10:25:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.