Dominique Leroy wordt toch geen KPN-ceo

Dominique Leroy

De Belgische topvrouw Dominique Leroy wordt toch niet aangesteld als algemeen directeur (ceo) en voorzitter van de raad van bestuur van KPN. Dat heeft de raad van commissarissen van het Nederlandse telecombedrijf besloten. Reden is de ‘onvoorspelbaarheid’ van de procedures van Belgische autoriteiten.

Volgens KPN is het 'onduidelijk en onvoorspelbaar' hoe lang de procedures van de Belgische autoriteiten duren om de Belgische topvrouw, momenteel nog algemeen directeur van de Belgische telecomprovider Proximus, als algemeen directeur van het Nederlandse telecombedrijf te benoemen.

‘De raad van commissarissen van KPN acht deze onzekerheden rond timing niet in het belang van KPN en zijn stakeholders. Om deze reden heeft de raad van commissarissen besloten de benoeming van Leroy als ceo van KPN in te trekken’, vertelt Duco Sickinghe, voorzitter van de raad van commissarissen van KPN. Hij zegt dat dit een moeilijke beslissing is voor de raad was gezien het track record van de Belgische topvrouw.

Joost Farwerck wordt tijdelijk aangesteld als voorzitter van de raad van bestuur en lid van het directiecomité.

Aandelentransactie

Op 5 september werd de aanstelling van Leroy als KPN-ceo bekend gemaakt. Al snel opende de Belgische beurswaakhond FSMA met een onderzoek naar Leroy, waarbij zij potentieel met voorkennis Proximus-aandelen ter waarde van ruim 285.000 euro heeft verkocht. Vervolgens heeft het gerecht een huiszoekingen uitgevoerd in het kantoor en de privéwoning van Leroy. Waarschijnlijk was justitie op zoek naar bewijzen van handel met voorkennis.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

"........niet in het belang van KPN en zijn stakeholders."

Ik had inmiddels niet de indruk dat KPN erg veel moeite heeft met het nemen van beslissingen die niet in het belang zijn van KPN en zijn stakeholders (kuch, XS4ALL, kuch); dus waar gaat dit eigenlijk over?

@Paul: met alle respect, xs4all vertegenwoordigt misschien 1% van de omzet van KPN. Daar ligt geen aandeelhouder van wakker. Want daar lijkt het hier toch vooral om te gaan: met "stakeholders" wordt hier zo te zien gewoon "aandeelhouders" bedoeld

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij KPN

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-09-30T08:25:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.