Europese privacy-baas Buttarelli overleden

Giovanni Buttarelli

Giovanni Buttarelli, de Europese Toezichthouder voor Gegevensbescherming (European Data Protection Supervisor; EDPS), is op 62-jarige leeftijd overleden. Hij waakte voor dataprotectie in de Europese gemeenschap sinds zijn benoeming op 4 december 2014 door het Europees Parlement en de Europese Commissie. Daarvoor was hij assistent van de EDPS. In Italië was hij tevens rechter bij het Hof van Cassatie.

Buttarelli werd in 2005 benoemd tot professor aan de Faculteit Rechten van de Lumsa Universiteit in Rome. Hij onderwees over de bescherming van persoonlijke data en fundamentele rechten van mensen in Italië en Europa.

De EDPS kwam deze week in het nieuws doordat deze de Europese overheden waarschuwde voor contracten die Microsoft gewoonlijk afsluit. In april is de instantie een onderzoek begonnen naar dit onderwerp. Hoewel dit nog niet is afgerond, liet de EDPS weten dat het er naar uitziet dat de bescherming van persoonlijke data niet goed is geregeld in de Microsoft-contracten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-10-23T10:10:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.