Ook Fontys start omscholingstraject Make It Work

Ook de Fontys Hogeschool gaat het omscholingsprogramma Make It Work aanbieden en wel vanaf april dit jaar. Studenten met een hbo- of wo-diploma worden bij het ict-instituut in Eindhoven in vijf maanden opgeleid tot software engineer. Daarna gaan ze voor minimaal zes maanden aan de slag bij een it-werkgever.

Make It Work startte in 2015 aan de Hogeschool van Amsterdam. Het omscholingstraject stoomt hoog opgeleiden klaar voor een ict-functie. Het gaat om zowel baanwisselaars als werkzoekenden. De Amsterdamse school zegt in de afgelopen vier jaar bijna vijfhonderd cursisten te hebben omgeschoold.

Eerder werd al bekend dat per april dit jaar het opleidingstraject uitbreidt naar de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Daar hebben de kandidaten keuze uit drie ict-specialisaties: software engineering, business & data analytics en securityspecialist.

Eindhoven

Nu start ook de Fontys Hogeschool ICT in Eindhoven met het omscholingstraject. In april wordt de eerste lichting opgeleid tot software engineer. Er wordt gekeken of de andere twee specialisaties in de toekomst eveneens beschikbaar komen op deze hogeschool.

Iedere kandidaat doorloopt online een informatie- en selectietraject, bestaande uit tests op het gebied van cognitieve capaciteiten en competenties. Vervolgens start de vijf maanden durende fulltime-opleiding aan Fontys Hogeschool ICT in Eindhoven. Na deze opleiding treden deelnemers minimaal een halfjaar in dienst bij een it-werkgever. In die periode ontvangen zij een marktconform salaris. Bovendien vergoedt deze werkgever grotendeels de opleidingskosten.

Fontys stelt dat vijftien werkgevers en tientallen kandidaten deelnemen aan deze eerste editie van Make It Work.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-01-14T14:24:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.