‘Tinder’-sollicitatieapp Jobtalk verkocht

Euro

De sollicitatieapp Jobtalk komt in handen van Doorwerkgever. Dat bedrijf uit Amsterdam helpt gepensioneerden aan een baan na het pensioen. Jobtalk is een mobiele app die it’ers aan een nieuwe baan helpt via Tinderachtige-principes zoals swipen, liken en chatten.

Jobtalk is in 2015 opgericht en biedt een sollicitatieapp voor de it-arbeidsmarkt. Het is een product van Perfect Link uit Eindhoven. In september 2019 besloot de organisatie de activiteiten van Jobtalk stop te zetten. Dit vanwege de lage frequentie waarin de app werd gebruikt en het teruglopende aantal gebruikers. Wanneer it’ers een baan hadden gevonden, werd de app van hun apparaat verwijderd.

‘Het stoppen met Jobtalk werd opgepikt in de pers, in social media gedeeld en op de site werd de app te koop aangeboden. Hierop hebben zich een aantal kandidaat kopers aangeboden’, vertelt Jobtalk-oprichtster Roos Sluis. Uiteindelijk heeft Doorwerkgevers de zaak beklonken. Die arbeidsbemiddelaar voor gepensioneerden krijgt hiermee toegang tot de rechten van de applicatie.

‘Doorwerkgever maakt Jobtalk na wat aanpassingen beschikbaar voor gepensioneerden die willen doorwerken. In de toekomst wordt hier een urenregistratie systeem aan gekoppeld. Op deze manier is de engagement in de app gegarandeerd’, aldus Sluis.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-02-03T11:24:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.