Theo-Jan Renkema is dataprofessor Tilburg University

Hoofd it bij Rabobank focust in onderwijs op data analytics en auditing

Theo Jan Renkema

Tilburg University benoemt Theo-Jan Renkema tot praktijkprofessor op het gebied van data analytics en auditing. Renkema is werkzaam bij Rabobank als hoofd van de it en digital audit-afdeling. Hij zal zijn werkzaamheden uitvoeren bij de Tilburg School of Economics and Management (TiSEM) en de Jheronimus Academy of Data Science (JADS) in ’s-Hertogenbosch.

Doel van zijn nieuwe rol is het versterken van auditonderzoek en -onderwijs en het aangaan van intensievere samenwerking met de audit- praktijk, met name wat betreft data science en artificial intelligence. De professor of practice (praktijkprofessor) is een functie voor een innovatieve bestuurder of ondernemer die werkzaam is in een internationaal georiënteerd bedrijf. Tilburg University wil daarmee de impact op de maatschappij en de banden met de praktijk continu versterken.

Kloof tussen theorie en praktijk dichten

"Renkema’s onderzoek zal gericht zijn op het dichten van de kloof tussen theorie en praktijk op het raakvlak tussen data analytics en auditing"

Renkema’s onderzoek zal gericht zijn op het dichten van de kloof tussen theorie en praktijk op het raakvlak tussen data analytics en auditing. Hij raakt zo de expertises die zowel JADS en TiSEM in huis hebben. Onderwerpen zijn auditing van algoritmes, beoordelen van datagedreven businessmodellen, toepassen van robotics en ai in de auditaanpak, en de vaktechnische ontwikkeling van de audit professie, in het bijzonder it-auditors.

Datagedreven bedrijfsprocessen

Het onderwijs behorend bij de leerstoel bevindt zich op het snijvlak van theorie en praktijk. Enerzijds om studenten kennis aan te reiken hoe data analytics in de auditwerkzaamheden zijn toe te passen, anderzijds om te leren hoe datagedreven bedrijfsprocessen en algoritmes kunnen worden onderzocht en beoordeeld. Renkema zal zowel in bachelor- en masteropleidingen als in postmaster opleidingen en permanente educatie van accountants onderwijs verzorgen.

Theo Jan Renkema

Theo Jan Renkema is opgeleid als econoom en informatiekundige in Groningen (1992, cum laude) en promoveerde in Technische Bedrijfskunde aan de TU Eindhoven (1996, ICT Economics). De afgelopen jaren werkt hij, na eerdere research en consulting functies, bij de Rabobank in verschillende functies met een focus op strategische inzet van it en het versnellen van de digitale transformatie. Hij initieerde de advanced analytics- eenheid van de Rabobank en onderzoekt de mogelijkheden van big data binnen de Rabobank. Momenteel is hij lid van de directie-audit en als chief auditor verantwoordelijk voor it en digital auditing. Tevens leidt hij de innovatie van de auditfunctie naar een datagedreven afdeling.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-05-12T11:39:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.