Louis Luijten (ex-NXP) lid van bestuursraad Centric

Louis Luijten

Louis Luijten treedt per 1 juli toe tot de bestuursraad van Centric. Als non-executive richt hij zich op het houden van toezicht en het geven van advies aan het uitvoerend bestuur. Luijten bekleedde eerder diverse managementposities bij de verlichtingsdivisie van Philips, chipbakker NXP en chipmachinefabrikant ASML.

Centric zag in de afgelopen maanden een aantal directieleden en een bestuurder vertrekken vanwege de toenemende onrust als gevolg van diverse interne conflicten. Gerard Sanderink, eigenaar van Centric, toont zich dan ook blij met de benoeming van Louis Luijten. 'Met zijn aantrekken brengen we onze board op volle sterkte. Hij brengt een flinke dosis bestuurservaring, een groot netwerk en veel kennis met zich mee.'

Luijten zelf zegt in een verklaring verheugd te zijn met zijn nieuwe bestuurderspositie bij het ict-bedrijf: 'Centric is een mooi Nederlands bedrijf met belangrijke klanten en partners, en het investeert in nieuwe technologie. Ik kijk er naar uit om samen te werken met het managementteam en Centric te helpen zijn positie in Nederland en daarbuiten verder uit te bouwen.'

Luijten volgde onder meer de opleidingen civiele techniek en informatietechnologie en studeerde aan de Nyenrode Business University. Hij werd in de it-wereld vooral bekend in zijn rol als cio bij NXP. Mede onder zijn leiding besloot de chipproducent in 2008 tot het uitbesteden van zijn ict- en applicatiebeheer aan de Indiase dienstverlener Tata Consultancy Services. Het contract (100 miljoen euro) baarde opzien omdat het in Nederland een van de eerste megadeals met Indiase it-offshorebedrijven was. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-06-18T17:38:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.