Dit zijn de beste ict-banen

Sollicitatiegesprek

De ict blijft over een breed front de beste baankansen bieden. Dit blijkt uit het nieuwe overzicht van kansrijke en minder kansrijke beroepen die UWV heeft gepubliceerd. Het gaat om het eerste beeld sinds het uitbreken van de coronacrisis.

Hoewel de arbeidsmarkt drastisch is veranderd, lijkt de werving van ict'ers, na een korte hapering direct na het begin van de covid19-pandemie, weer volledig op gang te komen. Door de toename van het thuiswerken is er momenteel extra vraag naar professionals met kennis van cloud-toepassingen en cybersecurity-specialisten. Ook specialisten op het gebied van business intelligence (bi) en data scientists blijven gewild. Op financieel-juridisch gebied is grote behoefte aan mensen met kennis van data-analyse technieken. 

In het algemeen is kennis van SQL, Python en R een pre. Ook ontwikkelaars van datawarehouses hebben goede perspectieven. Programmeurs en developers zijn eveneens gevraagd zeker als die specifieke talen als Java en C# beheersen. Hetzelfde geldt voor toepassingen als .NET, Cloud, app en web. Daarnaast constateert UWV een grote vraag naar netwerkspecialisten op het gebied van technische infrastructuur, systeemontwikkelaars en test developers.  

De industrie zit bovendien te springen om embedded software engineers, ontwerpers industriële automatisering en PLC-programmeurs. Procestechnologen en –onderzoekers kunnen ook zo aan de slag.  

De versnelde uitrol van glasvezel, waarmee anderhalf jaar geleden werd begonnen, houdt de vraag hoog naar glasvezelmonteurs met verstand van datacommunicatie. Eind volgend jaar moeten één miljoen extra Nederlandse huishoudens toegang hebben tot glasvezelnetwerken. In het onderwijs biedt het docentschap informatica veel kans.  

De arbeidsmarkt voor ict-beroepen is al sinds halverwege 2017 als ‘zeer krap’ te typeren. Naast ict-bedrijven hebben ook banken, overheid en online-winkels daar last van.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

theorie: zeer krappe markt
feiten: lage lonen
oudere It ers komen niet aan de slag
It vacatures worden over meerdere kanalen gepresenteerd waardoor het lijkt dat er veel zijn
thuiswerken wordt maar sporadisch toegelaten waardoor een iter uit groningen vooralsnog niet aan de slag kan bij firma in bv roterdam
etc etc etc

@IT man
Heb je vanaf maart onder een steen geleefd? Thuiswerken wordt steeds meer toegestaan, deels thuiswerken wordt het nieuwe normaal. Hoe groot het deel thuiswerken is, 20% of 80%, verschilt per bedrijf, maar als je 80% mag thuiswerken, dan kan een IT-er uit Groningen prima aan de slag bij een bedrijf in Rotterdam!

Alleen als je communicatie minder mondeling en meer schriftelijk wordt, wordt het foutloos schrijven belangrijker. Dat kan een uitdaging worden voor sommige IT-ers...

@Frank Heikens

Probeer maar eens als je een iter uit groningen bent een baan in de randstad te scoren negen van de tien bedrijven bedanken meteen.(ik spreek uit ervaring)
je stelt " Thuiswerken wordt steeds meer toegestaan" daarmee bevestig je implicit dat het noch niet zover is .

Betreft mijn Nederlands , ik ben geen nederlander wat is jou excuus?


@IT man
Jij zit hier anoniem, jij kunt hier roepen wat je wilt, ik niet. Ik ga, na deze post, niet verder met jou in discussie.

Of je nou wel of niet uit Nederland komt maakt niet uit, het gebruik van hoofd- en kleine letters en interpunctie is in meer talen gebruikelijk. Maar als ik jouw taalgebruik zie, lijkt dat op prima Nederlandse spreektaal. Het lijkt er alleen op alsof je onverschillig bent over hoe je het opschrijft. Prima natuurlijk, niet iedereen hier is afgestudeerd Neerlandicus, maar als je primaire communicatiemethode niet "face to face" (mooi Nederlands) is, dan wordt goed kunnen schrijven belangrijker. En wil je dat de nuance ook overkomt, dan is gebruik van zinnen met hoofdletters en interpunctie belangrijk. Gewoon even wat tips, doe ermee wat je goed lijkt!

@Frank
in de duitstalige landen (DACH) heb je ook van die mensen die in fora hameren op gramatica.
Ik heb die discussie gevoerd met een amerikaan die in duitsland woont en we hebben het engels in het web "web-engels" gedoopt omdat het 1 doel heeft, te communiceren, dan doet de vorm er weinig toe, hoofdzaak je begrijpt mekaar.

Frank,
Ik ben anoniem maar toch ook weer niet, de meeste lezers herkennen me namelijk aan mijn schrijfstijl. En hoewel het niet mijn taak is om discussies te leiden heb ik begrip voor standpunt van IT man omdat ik dezelfde ervaringen heb hoewel ik me daar nooit door uit het veld heb laten slaan. Je eerste vraag over onder een steen leven en de aanname dat thuiswerken het nieuwe normaal wordt is namelijk twee keer fout. Betreffende de interpunctie op taal mis ik Reza op dit platform met al zijn uitroeptekens die eigenlijk gewoon vraagtekens waren. Oja, ik hijs de rode vlag omdat ik UWV niet de beste bron vindt. De behoefte op financieel-juridisch gebied gaat namelijk om een heel ander type IT-er, de communicatieve sterke professional die zich ook staande weet te houden achter het hekje.

@Frank, Tja, ik zie ook wel eens wat taalkundige fouten of stijl fouten langskomen maar ik denk dat er wel een verschil is tussen een omgeving als deze en een sollicitatiebrief. Je hebt zeker gelijk dat als schrijven meer de norm is, bijvoorbeeld bij thuiswerken, correct schrijven wel belangrijker wordt. Ik probeer in elk geval altijd om correct te schrijven, al zal ik daar ook vast wel eens in de faut gaan ;-).

Maar voor wat betreft de opmerkingen van de ITman:

Thuiswerken: In veel functies is dit inderdaad goed mogelijk en soms/vaak ook toegestaan. Maar dat is ook afhankelijk van de manager van de betreffende afdeling, er zijn er altijd wel een paar die vinden dat werk alleen op kantoor kan worden gedaan. En in sommige gevallen wordt het juist niet wenselijk geacht, zeker als er vertrouwelijke data wordt verwerkt. COVID-19 heeft deze visie, noodgedwongen en gelukkig, flink veranderd in de afgelopen maanden.

Dat neemt niet weg, los van thuis werken, het wordt wel lastiger als je aan de andere kant van het land woont. Men neemt nu eenmaal niet zo makkelijk iemand aan die 100 km of meer verderop woont. Zelfs al is er een goede mogelijkheid voor werken op afstand.

Lage Lonen: Tja, het ligt eraan waar je werkt, maar vooral ook wat de concurrentie is. Voor veel functies geldt dat het salaris wordt vergeleken met de offshore landen. Alleen, dan wordt het salaris van de programmeur/beheerder/etc vaak vergeleken met India maar wordt het salaris van de (top)manager vergeleken met de USA. Nu denk je misschien "Pay peanuts..." , maar ook met de hogere salarissen krijg je soms (na)apen dus dat zegt niet meteen zo erg veel.

Ouderen: Ook dat is afhankelijk van de functie, maar in veel functies worden mensen boven de 40 als 'bejaard' gezien. Maar dat geldt net zo goed in andere bedrijfstakken. Veel recruiters willen alleen jonge mensen aannemen omdat die blijkbaar de enigen zijn die up-to-date/relevante/recente kennis hebben. Ervaring lijkt dan een stuk minder belangrijk, ook als dit voordelen kan hebben in kwaliteit van de service.

Aantal vacature kanalen: Inderdaad. Ik heb meerdere malen vacatures gezien die uiteindelijk terug te leiden zijn naar 1 vacature, soms zelfs bij een bedrijf dat duidelijk niet gediend is van aanbiedingen van de recruiters. Of nog erger, een vacature die niet (b)lijkt te bestaan maar alleen maar bedoeld is om CV's te verzamelen.

@allen
Ik ben geen Neerlandicus, en ik schrijf niet foutloos. Maar als ik een klein stukje tekst zie met daarin bijna even veel fouten als woorden, met ":" als enige interpunctie, en een willekeurig gebruik van (verder vrijwel afwezige) hoofdletters, dan komt dat heel erg slordig over. Dan kan het zomaar eens zijn dat het niet kunnen vinden van een baan niet komt omdat je in Groningen woont.

In Groningen heb je als IT-er minder kans op een goede baan. Dat is een reden waarom ik niet meer in Groningen woon. Als "oudere" (en dat ben je al na je 40e) heb je minder kans op een baan. In plaats van "job hoppen" ben ik daarom continu bezig om bij mijn huidige werkgever mijn werk zo afwisselend en leuk mogelijk te maken. En dat lukt gelukkig.

Volgens mij is een werkgever het beste af met een mix aan mannen en vrouwen redelijk vers van de universiteit met up-to-date technische kennis en "ouderen" met ervaring (en alles wat daar tussenin zit). Zorg dat een potentiele werkgever je ziet als iemand met ervaring, een coach, een aanvulling voor het team. De vraag is hoe je dat moet doen. Vaak gaat dat met een sollicitatiebrief, en dan zijn we weer bij waar de discussie mee begon.

Veel Nederlandse bedrijven profileren zich internationaal, een sollicitatiebrief in het Engels is ook een optie. Als Nederlands niet je moedertaal is, is dat vaak geen enkel probleem, dat staat een carrière in Nederland niet in de weg.

Wat men het "nieuwe normaal" noemt, vind ik niet normaal: sociale afzondering, mondkapjes, nauwelijks evenementen meer, kantoren maximaal 50% gebruikt, ... Maar er zijn dingen die hopelijk wel normaler gaan worden na de corona-crisis, bijvoorbeeld de acceptatie van thuiswerken (managen op deliverables ipv op 40 uur aanwezigheid) en veel minder CO2 uitstoot doordat er veel minder gevlogen wordt.

Als je als Groninger voor een Rotterdams bedrijf wil werken, dan kan dat prima als thuiswerken toegestaan is, of als je bereid bent te verhuizen.

van "Heb je vanaf maart onder een steen geleefd?" naar
- woon zelf ook niet meer in groningen
- 40 is oud in it
- als thuiswerken toegestaan is
- als je bereid bent te verhuizen

het oude normaal

Blijft toch apart te lezen dat "oudere" IT-ers niet aan een baan kunnen komen. Zelf ben ik na mijn 40e
- overgestapt van een gedetacheerde rol naar de inhurende partij
- binnen het bedrijf overgestapt naar een compleet andere afdeling
- veranderd van werkgever

En zo ken ik er binnen mijn tak van de IT nog wel meer die na hun 40e van baan gewisseld zijn.

Ik denk dat leeftijd niet zo zeer het probleem is, maar hoe onderscheidend je bent binnen de IT. Bij één van mijn vorige werkgevers hebben we mensen uit o.a. India en Brazilië gehaald omdat wat we zochten hier in Nederland niet of nauwelijks te vinden is.

ITMAN, Ik heb een bedrijf in Zoetermeer en een IT-er in dienst uit Groningen die altijd thuis werkt. Oja, die is ook geen native Nederlander.

Wat betreft oudere it-ers. Dat doet mij altijd denken aan Idols. Een dame van 40 slaat een flater op de stip. Commentaar van de jury is dat ze niet kan zingen en gezien haar leeftijd het er ook niet meer in zit. Buitengekomen zegt ze dat ze niet door is omdat ze haar te oud vonden.

"Te oud" is zelden het belangrijkste argument, niet de skills / ervaring / mind set / attitude bezitten die een bedrijf zoekt lijkt me vaker waar de schoen wringt.

Als werk vinden een probleem is betekent dit dat je waarschijnlijk best wat tijd "over" hebt. Gebruik die tijd om bezig te zijn naar de skillset die men zoekt. Analyseer de afwijzingen, zoek een coach en ga aan de slag.

Heb je goede ervaring met python/django / reactjs / graphql / postgres sql? Of weet je een infrastructuur te beheren met AWS / GCP / Saltstack / Jenkins? Dit is geen EN/EN een paar onderdelen zijn voldoende. Neem dan contact op. Vanuit huis werken is geen probleem. Beloning is op basis van ervaring.

"Ik denk dat leeftijd niet zo zeer het probleem is, maar hoe onderscheidend je bent binnen de IT. Bij één van mijn vorige werkgevers hebben we mensen uit o.a. India en Brazilië gehaald omdat wat we zochten hier in Nederland niet of nauwelijks te vinden is."

Ik ken de context van die stellingen niet - maar het zijn wel stellingen die ik met enige regelmaat tegenkom... vrijwel altijd zonder enige context... :-)

Waarbij ik me dan altijd afvraag:
- Wat wordt nog gezien als zodanig onderscheidend dat men bereid is verder te kijken dan die 40/50-er?
- Stel je zou dat geld voor werving in Brazilie of India uitgeven aan om/bij-scholing, is er dan in NL nog steeds nieut of nauwelijks iemand te vinden? En waar schort het dan aan?

@Will in dit geval ging het om build- en configuration managers (Atlassian suite, git, tfs, Jenkins) voor app en web development.

En dat in een medische (FDA regulations) context.

Er zijn wel mensen die stukjes hiervan willen doen, maar fulltime in grotere en complexere omgevingen is lastig te vinden.

PaVaKe,
De kennis van FDA regulations vinden bij Indiaanse en Braziliaanse build- en configuration managers lijkt me dus vergezocht omdat deze vaak niet de ervaring hebben met de (lokale) wetgevingen. Maar zoals ik ook al zei in mijn reactie van 18 augustus zie ik wel dat er steeds vaker om IT-ers met kennis van de regels gevraagd wordt. En dat terwijl de context van build- en configuration managers uiteindelijk slecht past bij het agile denken;-)

Zoals Will al aangeeft is een omscholing in tools zoals Atlassian suite, git, tfs, Jenkins niet de investering in kennis waar organisaties op leeg lopen want dat zijn de lagere cognitieve vaardigheden van bediening. Het zijn vooral de hogere cognitieve vaardigheden van kritisch & probleemoplossend denken middels het classificeren & rubriceren binnen de tijdsoriëntatie van systematisch werken die waarde geven. De vraag naar procestechnologen en –onderzoekers neemt toe nu blijkt dat de efficiëntie in keten vaak ver te zoeken is. Oja, voor Dino is er nog de vaardigheid die een (organisatorische) onveranderlijkheid inziet welke hij in combinatie met de creaviteit van communicatie gewoon als nieuw weet te verkopen.

Kennis van hardware speelt natuurlijk een grotere rol bij embedded software engineers, ontwerpers industriële automatisering en PLC-programmeurs dan de progammeurs van gebruikelijke apps en de vraag is in hoeverre je dat alles thuis kunt doen. De oude IT er die vroeger niet alleen met de Peek & Poke commando's bezig was maar ook de adresseringen van allerlei I/O randapparatuur vindt je niet in de kaartenbak van UWV. Zoals je daarin ook niet de electrotechnicus vindt omdat er een schreeuwend tekort is aan dit soort technici doordat al jaren geleden het technische onderwijs (LTS/MTS) stelselmatig gesloopt is door de politiek.

@oudlid:

het gaat niet om kennis van de FDA regulations, maar wel om het werken in een gereguleerde omgeving. waarbij de focus o.a. ligt op reproduceerbaarheid en een goede administratie van de veranderingen.

Ik heb in de loop der jaren mensen zowel zien komen als gaan om die reden. Sommigen vinden het heerlijk om in een gereguleerde omgeving te werken (gestructureerd), anderen ervaren het vooral als een beperking in de manier van werken (wat aansluit op jouw opmerking over agile denken)@PaVeka:
Bedankt voor de reactie. Maar de twee belangrijkste vragen zijn eigenlijk niet beantwoord...

Met daarnaast: in je laatste reactie zeg je eigenlijk dat er redelijk wat verloop is.
Als je dan steeds mensen in Brazilie en Indie moet gaan werven, vervolgens over laat komen en gaat inwerken, dan gaat dat behoorlijk in de papieren lopen.

Daarom dan toch graag je visie op de twee eerder genoemde vragen (voor de volledigheid):
- Wat wordt nog gezien als zodanig onderscheidend dat men bereid is verder te kijken dan de leeftijd?
- Stel je zou dat geld voor werving en verhuizing van mensen uit Brazilie of India uitgeven aan om/bij-scholing, is er dan in NL nog steeds niet of nauwelijks iemand te vinden? En waar schort het dan aan?


MhG - Will

Wat dit land nodig heeft zijn expats die gaan wonen in huizen die als investering opgekocht worden door rijke Chinezen die ze voor enorme prijzen verhuren aan bedrijven waar de expats werken.
Maar wat was de vraag ook alweer ?

Will,
Ik heb in 30 jaar veel mensen zien instromen middels een omscholingstraject met baangarantie en binnen een paar jaar ook weer zien uitstromen omdat ze uiteindelijk geen affiniteit met de IT hadden.

@Will

Op je eerste vraag : mindset en soms ook kennis van specifieke systemen / omgevingen (ClearCase, change synergy, perl)

En waar het aan schort... Als je dat weet heb je de kip met gouden eieren te pakken. 3 factoren die ik zie voor mijn vakgebied
1) build- & configuration management is niet "sexy"
2) je bent de linking pin tussen diverse afdelingen (bijv ontwikkeling en test). Niemand weet wat je doet maar als het fout gaat krijg je wel alle shit over je heen. Ofwel, weinig credits voor wat je doet
3) mijn werk vereist multi tasking (ik ondersteun verschillende disciplines en projecten) en daaraan gekoppeld ook een behoorlijke vorm van stressbestendigheid (deze levering had gisteren al de deur uit gemoeten). Lang niet iedereen kan daar mee overweg

(standaard antwoord : jouw slechte planning betekent niet dat ik ga haasten)

Dino,
Dat businessmodel is momenteel erg populair voor de expats uit oost-Europese landen in met name de periferie van Nederland waar het niet de Chinezen zijn die 'huisjes melken' maar boeren. Aan tomatenplukkers e.d. is namelijk ook een tekort, gewoon omdat het zwaar werk is dat slecht betaald.

Wervende verkooppraatje voor build- en configuration management van PaVaKe is als de advertentie bij vereniging voor vrijwilligers, gelukkig dat het salaris goed is want anders was ik wat anders gaan doen. Oh wacht, ik wordt niet betaald maar ik krijg als scheidsrechter wel al het gezeik over me heen. En hoe heerlijk vind ik dat elke keer weer omdat sport emotie is;-)

@oudlid ... zo jammer dit .....

"Ik heb in 30 jaar veel mensen zien instromen middels een omscholingstraject met baangarantie en binnen een paar jaar ook weer zien uitstromen omdat ze uiteindelijk geen affiniteit met de IT hadden"

Ja - das inderdaad lastig inschatten.
Maar hoe zie je dat bij een IT-er van 40-plus?
Die meest ijzer (Dell/HP/Cisco/etc.) geknuffeld heeft?
En met een paar outdated Microsoft certificaten op zak aanklopt voor een bij/omscholing naar (bijvoorbeeld) Azure/MS365?

PaVaKe,
Jammer misschien en geloof het of niet maar ik heb me jaren geleden ook met build- en configuration management beziggehouden en vond het een uitdagende functie. En betreffende de planning is mijn tip een opvoeding van je klanten door een uitleg van je uitdagingen te geven zodat ze meer waardering krijgen voor het werk wat je doet. Bijvoorbeeld tijdens de vrijdagmiddag-borrel om zo meer empathie te krijgen voor de mens achter de functie. Je
vangt tenslotte meer vliegen met stroop dan met azijn want de leukste ICT-baan gaat om de welzijnsfactor plezier welke steeds zwaarder gaat wegen.

Geloof me of niet, als je wakker wordt na een 7-uur durende operatie en onder je steen vandaan komt om dan nog 6 weken te revalideren dan zet dat dingen in een ander perspectief. Bijvoorbeeld wat betreft dat thuiswerken omdat we hierdoor van elkaar vervreemden omdat ook het praatje bij het koffiezetapparaat tot zwijgen is gebracht. Want communicatie is een vreemd ding als we uitendelijk maar 1/3 van het verhaal vertellen met onze mond en 2/3 met ons lichaam. Eén ding wat ik geleerd heb als scheidsrechter bij de Special Olympics is het luisteren met mijn ogen.

@Oudlid ... excuses in dat geval; ik kreeg de indruk dat je met de verwijzing naar vrijwilligerswerk bij verenigingen eerdere discussies weer ging oprakelen. Misinterpretatie mijnerzijds

Met je eens dat een stuk opvoeding/uitleg naar je klanten heel veel helpt. Wat ik vooral gemerkt heb is dat als je alles goed op orde hebt en alles op rolletjes loopt, men geen idee heeft hoe veel werk er op de achtergrond verzet wordt. We zeggen wel eens voor de gein dat we wat vaker iets "om moeten laten vallen" zodat men weet dat wij er ook nog zijn en op de achtergrond heel veel doen.

Will,
Ik denk dat ik al antwoord heb gegeven op je vraag met mijn reactie naar PaVaKe. Verder is het enige ijzer dat ik in mijn leven geknuffeld heb mijn geweer en niet als dienstplichtige en is IK2-17 voor de commandovoering op tactisch niveau er zo'n beetje ingeramd met de six honest servingmen van Rudyard Kipling want regeren is vooruitzien:

"It was luxuries like air conditioning that brought down the Roman Empire. With air conditioning their windows were shut, they couldn't hear the barbarians coming." - Garrison Keillor

Verder denk ik dat de 40+ IT-er met oude Microsoft certificaten niet OMgeschoold hoeft te worden maar enkel BIJgeschoold, een minimale investering gezien de tijd die nodig. Betreffende het luisteren met je ogen door patronen te herkennen zeg ik niet dat ik met 100% zekerheid de werkelijke beweegreden van iemand in kan schatten maar als omscholing plan B is dan wordt ambacht nummer 12 in 7 van de 10 gevallen ongeluk nummer 13.

Sommigen moeten toch echt van ops naar dev/ops omgeschoold worden en niet bijgeschoold.
Bij build- en configuration managers is het nog lastiger, omdat je builds van de developers moet kunnen begrijpen om te bepalen of een buildfail aan jouw ops of de builds van de klanten ligt. Tis eigenlijk een platform dat je biedt om de dev/opsers hun ding te laten doen. Duurt een build te lang, ligt dat dan aan jouw platform of hun niet-zo efficiente build ? Komt dev resources tekort, moeten ze dan minder gebruiken of meer krijgen ? Is de monitoring van dev jobs nu een dienst van het platform of moeten ze hun eigen jobs maar monitoren met met hun monitor dev project, draaiend op het platform waarbij de ops monitoring weer bij de platform dienst hoort, misschien. Zelfde voor IAM, security, het opslaan van de secrets. Wie doet wat is niet eenvoudig te beantwoorden in de wilde wereld van het agile manifesto, waar je blijkbaar niet genoeg geinnoveerd heb zodra je ict en organisatie enigzins stabiel zijn.

PaVaKe,
Je zou ondertussen moeten weten dat ik een brede rug heb gekregen in alle discussie dus je hoeft geen excuses te maken. If you can't stand the heat... En ja, mijn reactie was een verwijziging naar een eerdere discussie omdat je geen vrijwilligers krijgt als je een negatief beeld van de werkzaamheden schetst. En mijn verkooppraatje om scheidsrechters te krijgen is dat je altijd vooraan staat met een hapje en een drankje voor niks. Dat er nog een heleboel organisatie vooraf gaat aan een wedstrijd en een heleboel administratie achteraf vertel ik niet want dat leren ze vanzelf omdat ik alleen maar de recruiter van vrijwilligers ben;-)

Elevator pitch van Dino over een stabiele ICT en organisatie welke de storm van de markt trotseren is prachtig maar als ik overweeg dat een rode innovatie van kostenverlaging aan zijn fundamenten rammelt dan denk ik dat er geen stilstand is. Verandering is een constante alleen is niet elke verandering een verbetering en ik prik Dino daarom even vast op de ops monitoring van de OpEx. Of om preciezer te zijn op de definitie van kwaliteit omdat het build- en configuration management hierom ging toen ik me er nog mee bezig hield. Ik kan in lijn van zowel het artikel als mijn reacties vragen of het hier om de financieel-juridisch kwaliteit gaat van de markt of om de definitie van gisteren maar ik verwacht geen antwoord.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij UWV

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-08-13T13:13:00.000Z Alfred Monterie
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.