Kaspersky-directeur Van Lom neemt na 10 jaar afscheid

Martijn van Lom verlaat na tien jaar Kaspersky Lab. Hij vervulde daar diverse managementrollen, waaronder als algemeen directeur voor Noord-Europa. Hij zoekt een nieuw avontuur, maar laat de invulling hiervan nog in het midden.

Een nieuw jaar, nieuwe kansen. Dat geldt voor Martijn van Lom. Na tien jaar verlaat hij Kaspersky Lab. Van Lom startte in 2005 bij de securityleverancier als verkoopdirecteur voor de Benelux-regio. Na bijna drie jaar verliet hij de organisatie om in 2010 weer terug te keren. Ditmaal als algemeen directeur voor de Benelux. Daarna maakte hij nog enkele stappen, waarbij hij de verantwoordelijk over meer landen kreeg. Sinds vorig jaar is hij actief als algemeen directeur voor Noord-Europa. Hieronder vallen het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Scandinavië en de Benelux.

Van Lom laat via LinkedIn weten dat hij na ruim tien jaar op zoek is naar nieuwe uitdagingen en een nieuw avontuur. 'Daarom heb ik Kaspersky verlaten.' Hij laat nog niks los over waar dit avontuur gaat plaatshebben.

Overheidsban Kaspersky

Van Lom hield zich bij Kasperky Lab in de afgelopen jaren onder andere bezig met de overheidsban. In mei 2018 besliste de overheid namelijk om haar samenwerking met Kaspersky uit voorzorg te verbreken en het gebruik van de software uit te faseren. De antivirusleverancier begreep niet waarom overheden zijn producten niet mogen gebruiken en verzocht in maart vorig jaar om het besluit te heroverwegen omdat dit op onjuiste aannames zou zijn gebaseerd. Eind vorig jaar hoopte het bedrijf de ban snel van tafel te kunnen vegen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-01-05T11:48:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.