Interxion en TekkieWorden zoeken datacentertalent

In de race tegen het oplopend tekort aan mensen in de datacentersector start datacenteraanbieder Interxion een samenwerking met it- en tech-studiegids ‘TekkieWorden.nl’. Met de samenwerking wil de leverancier actief invloed uitoefenen op het enthousiasmeren, vinden, werven en opleiden van nieuw techtalent.

Concreet wil Interxion aan toekomstige datacentermedewerkers laten zien hoe het er in een datacenter aan toe gaat en welke carrière-opties er zijn. Dit doet het bedrijf door een pagina voor datacentermedewerker aan te bieden op TekkieWorden.nl, naast de bestaande profielen data analist, designer, developer, growth hacker en tech support. 

‘De voortschrijdend digitaliserende samenleving, mede ingegeven door de steeds concretere toepassing van technologieën zoals ai, machine learning en het toenemende gebruik van clouddiensten door het vele thuiswerken, zorgt ervoor dat de datacenter-industrie jaarlijks met tien tot vijftien procent groeit’, aldus Interxion.

Oplopend tekort

Volgens de datacenteraanbieder stijgt hiermee ook de vraag naar talent voor innovatie, bediening en onderhoud. Van 12.800 banen in 2019 groeit de sector, naar verwachting tot 16.800 banen in 2024. Deze groei gaat gepaard met een oplopend tekort van naar verwachting ruim duizend werknemers in 2024.

TekkieWorden is een initiatief van TechConnect vanuit de Amsterdam Economic Board. Dit wordt gesteund door Rabobank, Booking.com, TomTom en opleidingsfonds CA-ICT. Het initiatief werkt actief samen met Gemeente Amsterdam, Gemeente Almere, Gemeente Utrecht, Economic Board Zuid-Holland en wordt ondersteund door Rabo Foundation en Doghouse Recruitment.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-02-26T11:01:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.