ASML trekt data science-talent aan via Jads

Chipmachinebouwer ASML en de Jheronimus Academy of Data Science (Jads) kondigen een samenwerking aan. De partijen richten zich in eerste instantie op afstudeeropdrachten van Jads-studenten bij ASML en innovaties binnen de chipsector en datawetenschap. Het hightechbedrijf uit Veldhoven en de in Den Bosch gevestigde datawetenschap-academie hebben de plannen vastgelegd in een overeenkomst.

ASML heeft een eigen innovatielab voor big-data-analyse. Daar worden grote hoeveelheden bedrijfs- en machinedata verzameld en geanalyseerd. ‘Datawetenschap wordt steeds belangrijker voor de halfgeleiderindustrie als geheel en voor de technologie van ASML in het bijzonder’, schrijft de chipmachinemaker in een bericht over de samenwerking.

In september start de eerste student van Jads met zijn scriptieopdracht bij ASML. Daarnaast worden ideeën uitgewerkt voor samenwerkingen, zoals een beroepsopleiding op maat, deelname aan carrière-bijeenkomsten en het ondersteunen van startups.

Jong talent

Volgens de teamleider van het ASML-innovatielab, Diederick Edel, biedt de samenwerking toegang tot de nieuwste academische kennis en nieuwe perspectieven van jong talent. Daarnaast moet het helpen om de vaardigheden van medewerkers te ontwikkelen door middel van professionele onderwijsprogramma's.

Jads krijgt op zijn beurt toegang tot de praktijk van één van de belangrijkste hightechspelers uit de internationale chipindustrie.

Volgens Edel is samenwerken de kern van de cultuur van ASML. Hij is ‘verheugd’ om met een ‘vooraanstaande’ academische instelling als Jads op te trekken. 

 

KPN, TU/e

ASML heeft al nauwe banden en lopende samenwerkingen met de TU/e. Er werken bijvoorbeeld veel alumni van de plasma & materials processing (pmp)-onderzoeksgroep van die Eindhovense universiteit bij ASML. Met Jads boort de chipmachinefabrikant een groep potentiële werknemers uit de datawetenschap aan.  

Jads heeft samenwerkingen met meerdere grote techpartijen. Zo zette het eerder met KPN en ICAI (Innovation Center for Artificial Intelligence) een ai-onderzoekslab op. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-06-07T11:37:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.