SVB-cio Britt van den Berg blij met grote stap

De Sociale Verzekeringsbank (SVB) heeft Britt van den Berg benoemd tot cio. Van den Berg stapt over van uitvoeringsorganisatie CIBG, dat onderdeel is van het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport (VWS). Daar was ze onder meer verantwoordelijk voor de ict-omgeving achter de registratie van zorgverleners (big-register) en beveiligde data-uitwisseling (uzi-pas). Na verschillende functies bij kleine en middelgrote organisaties binnen de rijksoverheid begint ze 1 september 2021 aan haar taak bij het grotere SVB.

"Ik vind het geweldig om bij een hele grote organisatie aan de slag te mogen."

Van den Berg neemt het stokje over van Emine Özyenici, die in april na twee jaar en twee maanden haar rol als SVB-cio verruilde voor die van hoofddirecteur bedrijfsvoering en cio van het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Naast haar kennis van informatiemanagement en ict, heeft Van den Berg veel bestuurlijke ervaring (zie kader onderaan artikel). De overstap naar de SVB betekent dat ze van een kleine tot middelgrote uitvoeringsorganisatie overstapt naar een grote. ‘Mijn hart ligt echt in de uitvoering. Ik vind het echt geweldig om nu bij een grote uitvoeringsorganisatie aan de slag te mogen', aldus de SVB-cio in het bericht over haar benoeming.

Vijfhonderd ict’ers

De SVB, die uitkerings- en speciale zorgaanvragen beoordeelt, telt vijfhonderd ict’ers en een grote groep inhuurkrachten. Zij staan onder aansturing van directeur it Astrid Zwiers en werken voor de afdelingen managed services, businesssupport en applicatie-onderhoud. Die laatste tak is onderverdeeld in Dienstverlening Sociale Verzekeringen (DSV), Dienstverlening Persoonsgebonden Budget (DPGB) en bedrijfsvoering (generiek).

In 2020 werd voor 90 miljoen euro aan inhuur aanbesteed. Voor 2021 verwacht de SVB ongeveer 290 flexibele arbeidskrachten in te zetten. In 2022 moeten dat rond de tweehonderd flexkrachten zijn.

Hoofpijndossier

Naast een nieuwe uitdaging wacht er ook een hoofpijndossier: Het PGB 2.0-systeem. De kosten om dat vastgelopen ict-kolos vlot te trekken, werden in 2019 door minister Hugo de Jonge geraamd op zeker nog ruim 45 miljoen euro.

Carrière Britt van den Berg

Britt van den Berg (1979) is sinds 2017 werkzaam bij het CIBG, aanvankelijk als afdelingshoofd ict en later als cio en directeur Informatiemanagement. Tussen 2010 tot 2017 werkte ze onder andere als afdelingshoofd bedrijfsvoering & implementatiemanager reorganisatie aan de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens (BZK) en als afdelingshoofd Informatievoorziening van de Inspectie Leefomgeving & Transport (IenW).

Ze studeerde computerwetenschappen aan de universiteit van Utrecht. Voor haar masterscriptie onderzocht Van den Berg de invloed van beheersystemen op de optimalisatie van het plannen van luchtverkeer.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-06-07T17:15:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.